Tek.no

Nyhet

USA stikker kjepper i hjulene til førerløse biler

Google sliter med press fra myndighetene.

Google
23 Juli 2013 13:00

Google har i flere år forsket, utviklet og testet førerløse biler, i et håp om å kunne slippe dem ut for salg i løpet av de neste fire årene.

Ifølge tidskriften The Wall Street Journal sliter imidlertid Google å overbevise de amerikanske myndighetene om at bilen er trygg nok for å slippes i 2017 uten kraftige restriksjoner av hastighet og konstruksjon.

Makshastighet på 40 km/t?

Også innad i selskapet skal de ansatte være delt om hva som er det riktige å gjøre. Bør man satse på en full utrulling av de førerløse bilene uten begrensninger, eller skal man rulle de ut gradvis, slik at forbrukere, politikere, forsikringsselskap og industrien kan tilpasse seg?

Ifølge rapporten Wall Street Journal siterer vil en eventuelt begrenset utgave av Googles førerløse bil få en makshastighet på 40 km/t og en forsterket frontfanger for å begrense eventuelle skader.

Mange argumenterer imidlertid for en full utrulling av de futuristiske, automatiserte bilene, og sier de vil "tilby viktige sosiale fordeler, slik som færre ulykker, lavere energiforbruk og økt produktivitet".

Foreløpig har ikke Google uttalt seg om begrensede utgaver av de førerløse bilene sine, og de satser fortsatt på en lansering innen 2017.

Har du ikke sett den automatiserte bilen i aksjon?
Her kjører Googles førerløse bil »

(Kilde: The Wall Street Journal via T3)

annonse