Nyhet

LG Cloud har kommet til Norge

Se filmer på TV-en, mobilen eller PC-en via nettskyen.

Nå som LGs 2013-modeller begynner å dukke opp hos forhandlerne, kan det være verdt å sjekke ut noen av de nye funksjonene.

På CES-messen i Las Vegas i januar skrev vi at LG vil gjøre stua di smartere. Én av de nye funksjonene var LG Cloud, og nå kommer den nettskybaserte tjenesten endelig til Norge.

Hva er LG Cloud?

Et bilde sier mer enn tusen ord.Foto: LG

Som navnet antyder, tar LG Cloud i bruk nettskyen. Prinsippet er ganske enkelt: Du laster opp film, bilder eller musikk på Internett, og deretter kan du strømme underholdningen til TV-en, PC-en, nettbrettet og smarttelefonen.

Produktspesialist i LG, Christian Nilsson, sammenlignet LG Cloud med Dropbox under CES i januar:

– Akkurat som med Dropbox kan du velge om du vil synkronisere automatisk med skyen, eller legge opp filer automatisk. Tar du et bilde med kameraet kan du for eksempel synkronisere det direkte med LG-skyen, og få tilgang til det fra hvilken som helst LG-enhet, fortalte han den gangen.

Lagring på 5 GB

Applikasjonen til LG Cloud er kun kompatibel med smart-TV-er fra LG. På mobilfronten er det bare Android-eiere som foreløpig kan dra nytte av tjenesten, mens PC-klienten fungerer med Windows.

Alle brukere får tilgang til en lagringsplass på 5 GB. Videoer, bilder og musikkfiler som lagres her, kan deretter strømmes til de ulike kompatible enhetene – uten at du trenger å overføre dem manuelt eller laste dem ned fysisk.

Du laster opp filene til LG Cloud via skrivebordsklienten, nettleseren eller Android-appen.

Avspilling mellom enhetene

Andre egenskaper ved LG Cloud inkluderer blant annet at du kan pause og gjenoppta avspilling mellom ulike enheter. Hvis du for eksempel setter en TV-serie på pause i TV-stua, kan du fortsette å se programmet fra samme punkt på smarttelefonen på soverommet.

Hvis du har lyst til å vise fram bilder til besøkende, kan du i tillegg ha på musikk i bakgrunnen på LG Cloud. Innlogging på LG Cloud-kontoen skjer via «Single Sign On»-protokollen (SSO).

LG Cloud er ute nå, og er tilgjengelig i alle LGs smart-TV-er fra 2012 og 2013.

Alt skal være smart:
Med disse gjør LG stua di smartere »

(Kilde: LG)

Les også
LG kjøper operativsystem til TV-ene sine
Les også
LG viser trådløs 4K-strømming
Les også
Med disse gjør LG stua di smartere
Les også
LG avslører 2013-modellene
annonse