Til hovedinnhold

Surface Pro får mindre kapasitet enn du tror

Microsofts nettbrett spiser selv over 40 gigabyte.

Mange venter på Surface Pro, datamaskinen fra Microsoft som både kan ta jobben som nettbrett og bærbar PC. Når den kommer på markedet – etter planen skal den slippes 9. februar i USA – vil du kunne velge mellom versjoner med 64 og 128 GB lagringsplass.

Men merk deg dette: Her er det ikke snakk om ledig kapasitet.

Greia er at Surface Pro har en innebygd gjenopprettingspartisjon, som tar opp en del plass. Når dette klaskes på operativsystemet og installerte apps, ender du opp med langt mindre. For erfarne PC-folk kommer nok ikke dette som noen overraskelse, men er du vant med Android- eller iOS-nettbrett, er det lett å tenke at man får all plassen til "eget bruk".

Overfor The Verge har en talsperson for Microsoft bekreftet at utgaven på 64 GB kun vil ha 23 GB ledig – altså godt under halvparten av det du kanskje trodde du betalte 899 dollar for. Utgaven på 128 GB vil gi deg 83 GB ledig plass, og koster hundre amerikanske dollar mer.

Kan utvides

Du har likevel flere mulige måter å utvide lagringskapasiteten på. Gjenopprettingspartisjonen skal kunne flyttes ut til en USB-minnepinne og fjernes fra selve datamaskinen. I tillegg kan datamaskinens lagringsplass utvides på en annen måte – ved å sette inn et microSD-minnekort med ønsket kapasitet.

Dessuten kan du også bruke skylagring eller portable enheter som minnepinner eller eksterne harddisker.

Akkurat når Surface Pro kommer til Norge, og hva den vil koste, har vi ikke fått greie på i skrivende stund.

Kilde: The Verge

annonse