Nyhet

Dette er LGs store TV-nyheter

Lanserer OLED-TV, viser frem komplett hjemmesystem og laser-TV.

Hardware/Las Vegas: Den gigantiske elektronikkmessen CES har endelig startet, og det er LG som har fått æren av å åpne showet.

Vil gjøre brukerne smarte

Etter en introduksjon fra både den amerikanske LG-sjefen og produktansvarlige, fikk vi se en drøss av nye produkter. Stikkordet LG vil hamre inn er fortsatt smart, men med en liten modifikasjon. Det er ikke lenger bare enhetene de slipper som skal være smarte, men de vil også hjelpe brukerne å bli smartere.

– Vi vil lære brukerne å være smarte, og gjøre smarte valg. Vi har gjort produktene våre så enkle som mulig, slik at de blir enkle å bruke sammen, forteller Wayne Park, produktsjefen for LG USA.

Den nye smarte serien LG viser frem har mange likheter med fjorårets utvalg. De har gjort et par endringer på deres 84-tommer store Ultra-HD-skjerm, som kan skilte med over 8 millioner piksler totalt, med 2160 piksler i høyden. Totalt gir det altså en oppløsning på fire ganger dagens full HD-TV-er.

Det nye for 2013 er at de også vil komme med UHD-TV-er i mindre formater, nærmere bestemt 55 og 64 tommer.

4K-oppløsning er virkelig lekre saker.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
OLED må oppleves for å skjønne hvor lekkert det faktisk er. .Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Fjernkontrollen til Google-TV-ene kommer med fullt tastatur. Legg også merke til Plex-logoen i bakgrunnen.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Google-fjernkontrollen.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Alt skal være smart, og alt skal være koblet sammen. Det gjelder også kjøleskapet, vaskemaskin og støvsugeren din.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Laser-TV-en fra LG fikk veldig lite oppmerksomhet, men virker som et spennende produkt.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Spennende Google-samarbeid

De morsomste nye produktene var LGs nye TV de har laget i samarbeid med Google, hvor mye av programvaren blir levert direkte fra søkegiganten. I 2012 kom de med to Google-modeller, men i år vil de utvide til hele syv modeller.

– Du skal slippe å snakke som en robot for å få TV-en til å fostå hva du sier. Si hva du vil til fjernkontrollen, og TV-en skjønner hva du vil, forteller Park.

Vi fikk en liten sniktitt på TV-en etter at presentasjon var ferdig, og det så faktisk ut til å fungere. Sa man for eksempel «movie about a Casino robbery in Las Vegas», dukket det opp flere forslag på TV-en, slik som "Oceans Thirteen" og "1000 miles to Graceland".

Google-TV-en har også flere spennende applikasjoner ferdiginstallert, slik som mediefavoritten vår, Plex. Denne fikk vi ikke demonstrert, da de ikke hadde satt opp en egen Plex mediaserver på området, og det eneste som ville dukke opp ville dermed være en innloggingsskjerm. Så fort den kommer i butikken skal den imidlertid fungere som hvilken som helst Plex-applikasjon, og strømme medieinnhold direkte på TV-skjermen fra dine andre Plex-tilkoblede enheter.

Laser-prosjektor

Den andre overraskelsen LG kom med var det de kaller en Laser-TV. Dette er en slags prosjektor, eller som LG selv kalte det: «A Short throw Projector». Du setter en liten boks omtrent 50 centimeter fra veggen, og vips dukker det opp et 100-tommers bilde opp på veggen.

Akkurat hvordan den fungerer, tilkoblingsmuligheter og hvor mye den vil koste ville de ikke si noe om, men de lovet at den skal være stilt ut på LGs stand inne på selve konferanseområdet. Dette er definitivt noe vi kommer til å oppsøke for å få flere bilder av.

Rålekker OLED

I tillegg til nykomlingene var det LGs OLED-TV som tok mye av oppmerksomheten. Denne lekre saken på 55 tommer er virkelig til å måpe av. Fargene spruter nesten ut av skjermen, og ser man den i profil er den umulig tynn. Derfor er det kanskje ikke rart at prisen vil være på hele 90 000 kroner når den kommer til Norge.

Full kontroll på hvitevarene

Som vi nevnte tidligere vil LG gjøre brukerne sine smarte, ved å gjøre produktene sine lettere å koble sammen. Derfor viste de frem en rekke produkter på scenen fra alle slags kategorier. Vi fikk se vaskemaskiner og tørketromler du kunne snakke til via mobiltelefonen din, og kjøleskap som kunne fortelle deg akkurat hva slags spennende retter du kan lage med ingrediensene du har i kjøleskapet.

De har også en automatisk støvsuger du kan kontrollere fra mobiltelefonen, og be den om å ta en ekstra sveip rundt i stua mens du er på vei hjemover.

Vi er på Facebook!
Les også
Her er LGs laser-TV på 100 tommer
Les også
Her er alle detaljene om LGs nye TV-er
Les også
Så mye vil den første OLED-TV-en koste
Les også
Nå kommer endelig OLED-TV-ene i salg
Les også
LG avslører 2013-modellene
annonse