Tek.no

Nyhet

Jailbreak til iPhone stjeler passordene dine

Øystein W Høie
23 Sept 2010 13:56

Det har blitt svært populært å jailbreake iPhone for å fritt kunne tilpasse og installere programvaren man ønsker. Og det ble ikke mindre populært av at amerikansk rett nylig fastslo at man er i sin fulle rett til å jailbreake sin egen telefon.

For øyeblikket er det imidlertid ikke mulig å få tak i en jailbreak til nye versjon 4.1 av iOS på iPhone 4, etter at Apple tettet sikkerhetshullet som ble brukt.  De eneste enhetene som kan jailbreakes med 4.1 er iPhone 3G og andre generasjon iPod Touch.
Dette har frustert mange brukere som har gått på let etter en løsning. Nå går Kaspersky Labs og advarer mot at det er en risikosport å søke etter jailbreak-programmer ute på nettet.

En ansatt ved Kaspersky Labs brukte bittorrent til å søke, og kom raskt over en masse ondsinnet programvare kamuflert som jailbreak-programmer. Det ene programmet kalt Greenpois0n viste seg å være en trojaner som prøvde å fiske ut passordene og andre private data på datamaskinen din.

Flere nettsider prøver også å selge deg falske jailbreakprogrammer som påstås skal fungere på alle versjoner av iPhone. Prisen strekker seg fra 150 til 250 kroner.

 

Les også
Mobilen din kan hackes gjennom lufta
Les også
Se hvor lett vi knekker iPhone-låsen
Les også
Knekk iPhone en gang for alle
Les også
Nå kan ikke iPhone jailbreakes
Les også
Sett iPhone i supermodus
Les også
iPhone 4
annonse

Les også