Tek.no

Nyhet

Se TV og kommenter samtidig

17 Mar 2011 15:21Først publisert 26 Okt 2005 09:05
annonse

Samsung har kommet med TV-mobiler tidligere, men denne nye modellen gjør det mulig å kommunisere samtidig som man ser på TV. Ser du en film kan du samtidig diskutere for eksempel hva som skjer i filmen, skuespillernes ferdigheter eller sende inn egne spørsmål i et debattprogram.
 
Den nye TV-mobilen fra Samsung havner snart i Koreanske butikker, og er utseendemessig svært lik de andre TV-mobilene vi har sett fra Samsung. Det som er nytt med SPH-B2300 er den innebygde interaktiviteten som kalles binært format for scene (BIFS).

Den innebygde tv-mottakeren tar imot signaler via DMB, en løsning som først og fremst brukes i Korea, men som også har blitt prøvd ut i Tyskland. Signalene sendes via satellitter direkte til mobiltelefonen.

TV-mobilen har en QVGA-skjerm på 240x320 punkter, MP3-spiller og et 2 megapikselkamera. Selvsagt kan mobilen også kobles til et større tv-apparat, og det skal også være mulig å bestille filmer til mobilen.

Dessverre vil ikke dette bli en mobil for norske mobilbrukere. I første runde vil den kun være tilgjengelig i Korea, som har en annen type mobilnett enn det vi bruker i Europa.

Koreanske mobilbrukere vil få glede av TV-mobilen fra desember.

annonse

Les også