Denne digre OLED-skjermen er både fleksibel og gjennomsiktig

Kan rulles sammen og erstatte vinduer.

Sørkoreanske LG er som kjent en av de få aktørene som satser knallhardt på OLED-teknologien. Nå har selskapet vist frem et nytt, unikt OLED-beist for å promotere teknologien ytterligere.

LGs nye kreasjon er en OLED-skjerm på solide 77 tommer som har den uvanlige egenskapen at den både er fleksibel og gjennomsiktig. Disse egenskapene skal gjøre skjermen til den første av sitt slag i verden.

40 prosent gjennomsiktighet

Den store skjermen er så fleksibel at den kan rulles sammen, og ifølge LG kan den faktisk rulles sammen til en radius på bare åtte centimeter uten at skjermens funksjonalitet påvirkes.

LG har tidligere også vist frem denne rullbare OLED-skjermen på 18 tommer, som nok er mer forbrukervennlig enn 77-tommeren.

Samtidig er den også gjennomsiktig, men ikke helt. LG opplyser at skjermen har en gjennomsiktighet på 40 prosent, noe som er nok til at den kan erstatte for eksempel vinduer i gitte omgivelser.

Skjermen har en oppløsning på 3840 x 2160 punkter Ifølge den koreanske avisen The Korea Herald ser LG for seg mange mulige bruksområder, for eksempel utstillingsvinduer, underholdningssystemer i biler og utvidet virkelighet.

Enn så lenge er den sammenrullbare skjermen kun et forskningsprosjekt, og når vi eventuelt får se en forbrukerutgave er høyst uvisst. Som LG nevner i pressemeldingen har de imidlertid også vist frem sammenrullbare OLED-skjermer i vesentlig mindre format tidligere, som trolig vil være mer forbrukervennlige.

I forbindelse med CES-messen i fjor viste LG for eksempel frem både en 18-tommer og en 55-tommer stor sammenrullbar OLED-skjerm.

LG lager ikke bare TV-er:
Nå er de klare med en ny versjon av toppmobilen sin »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Dette er verdens største OLED-skjerm
Les også
Denne AMOLED-skjermen kan tøyes
Les også
Snart skal LG endelig vise frem OLED-skjermen du kan rulle sammen
Les også
Denne OLED-TV-en kan du «klistre» på veggen
annonse