Nyhet

Dette er Samsungs nye smartklokke

Gear Fit 2 Pro har lekket før den offisielle lanseringen.

I tillegg til sine Gear S-smartklokker har Samsung også noen mer «ribbede», rimeligere smartklokker i sin kolleksjon som går under Gear Fit-betegnelsen. Vi testet den første i denne serien i 2014, og i fjor dukket det opp en oppfølger, Gear Fit 2. Nå har det lekket informasjon om den nyeste modellen.

Som blant andre Android Central og 9to5google melder ble nemlig Gear Fit 2 Pro, trolig på grunn av et uhell, lekket av Samsung selv på selskapets hjemmesider i forbindelse med den forestående, offisielle avsløringen. Det var den kjente ryktemakeren Evan Blass som først spredte informasjonen via Twitter.

Skikkelig vanntett

Samsung Gear Fit 2 Pro.

Gear Fit 2 Pro skal altså bli en oppgradert utgave av Gear Fit 2, og en av de viktigste oppgraderingen er at armbåndet denne gangen blir skikkelig vanntett. Nærmere bestemt skal det tåle dykk til 50 meter, som altså betyr at du trygt kan svømme med armbåndet.

Av andre spesifikasjoner kom det frem at armbåndet har en AMOLED-skjerm på 1,5 tommer med oppløsning på 216 x 432 piksler. Det kobler seg til mobilen via Bluetooth 4.2 og har et batteri på 200 mAh, som visstnok skal holde til opptil fire dagers bruk.

Ellers kommer det med 4 GB lagringsplass og innebygget GPS. Dersom du benytter GPS-en hele tiden, for eksempel i forbindelse med løping, vil batteritiden kuttes ned til 9 timer. Gear Fit 2 Pro har selvsagt også pulsmåling og ulike typer aktivitetssporing, akkurat som forgjengeren.

Når det gjelder pris skal Gear Fit 2 Pro ifølge Evan Blass ligge på 200 dollar, som skulle gjøre den kun litt dyrere enn fjorårets modell. For endelige bekreftelser må vi imidlertid vente på Samsungs offisielle avduking, som er ventet å skje neste uke.

Oppdatert 31. august: Den norske prisen på Samsung Gear Fit 2 Pro er satt til 2290 kroner.

Apple skal trolig snart lansere sin Apple Watch 3 »

Les også
Samsung Gear S3 Frontier: Samsungs nye smartklokke er selskapets beste hittil
Les også
Samsung Gear S2: Slik er Samsungs nyeste smartklokke
annonse