Til hovedinnhold

Nå får Facebook sin egen nettbutikk

Skal gjøre det enda enklere å bruke Facebook til å kjøpe og selge ting

Facebook

Facebook har som kjent fått stadig flere funksjoner gjennom årene, hvorav én er muligheten til å kjøpe og selge varer gjennom grupper. Denne funksjonen har vist seg å bli så populær at Facebook nå kommer med kraftig utvidelse av butikkfunksjonaliteten.

I en pressemelding har selskapet nemlig kunngjort «Marketplace», som er en ny nettbutikktjeneste som tar sikte på å gjøre kjøp og salg enklere og mer bekvemt for Facebook-brukerne.

Nytt ikon i mobilappen

Den nye Marketplace-funksjonen vil dukke opp som et handle-ikon nederst i Facebook-appen, og trykker du på dette vil du få opp bilder av gjenstander som er til salgs i nærheten av der du bor. Ved å trykke på disse bildene får du opp mer informasjon om gjenstanden og selgeren.

Facebook

Du kan bruke en søkefunksjon til å lete etter spesifikke gjenstander, eller søke via bestemte kategorier som for eksempel elektronikk, husholdningsredskaper og så videre. Du kan også justere regionen du leter i og veksle mellom ulike byer.

Gjør det enkelt å selge

Når du har funnet noe du liker kan du sende en melding direkte til selgeren, og derfra kan man utveksle videre informasjon om levering og betaling. Det skal også være enkelt å selge gjenstander, noe som kun krever at du legger inn et bilde, produktnavn/beskrivelse, pris og region.

Facebooks nye butikkfunksjon skal i første omgang lanseres i USA, Storbritannia, Australia og New Zealand. Selskapet skal imidlertid utvide tjenesten til nye land, samt lansere en PC-versjon, i løpet av de kommende månedene. Det er ikke klart når den blir tilgjengelig i Norge.

HTC har også lansert en egen nettbutikk nylig: Hos Viveport kan du finne apper til VR-brillene dine »

annonse