Til hovedinnhold

Snart kan det komme mobiler som kan lades på bare fem minutter

Ny batteriteknologi nærmer seg markedet.

YouTube

Begrenset batteritid og evinnelig lading er blant de vedvarende, praktiske problemene knyttet til mobilbruk, og som det jobbes iherdig med å avhjelpe. Nå ser det ut til at en frisk ny løsning som kan gi ekstremt kort ladetid nærmer seg en markedslansering, melder BBC.

Et israelsk selskap ved navn StoreDot jobber nemlig med en batteriteknologi som ifølge dem selv gjør det mulig å lade en mobil på så lite som fem minutter, og nå skal teknologien visstnok snart være tilgjengelig for forbrukere.

Flatt batteri er noe de fleste av oss opplever hele tiden, og ekstremt hurtig lading er definitivt velkomment.
CLIPAREA l Custom media/Shutterstock.com

Helt ny arkitektur

Teknologien ble først vist frem på CES-messen i 2015, hvor StoreDot ladet et batteri på 2000 mAh på tre minutter. Vi skrev for øvrig om StoreDot helt tilbake i 2014, da selskapet ladet opp en Samsung Galaxy S4 på bare 30 sekunder.

De tekniske detaljene om hvordan det hele fungerer er ikke klare, men på hjemmesiden sin forklarer selskapet at det dreier seg om en helt ny batteriarkitektur som baserer seg på organiske molekyler med høy kjemisk stabilitet. Batteriene kalles FlashBattery.

Løsningen benytter seg av «ikke-tradisjonelle» reaksjoner og en uvanlig rask overføring av ioner fra anoden til katoden, forklarte StoreDot-sjefen Doron Myersdorf overfor BBC i 2015. Som BBC peker på har teknologieksperter tidligere gitt uttrykk for skepsis overfor teknologien, men den som lever får vel se.

De nye FlashBattery-batteriene skal ifølge StoreDot-sjefen gå i produksjon tidlig neste år, men det er ennå uvisst når vi eventuelt vil få se dem i mobilene og hvilke produsenter som har meldt sin interesse for teknologien.

Asus' nye mobil har et massivt batteri: Den har også fin pris »

annonse