Twitter er verdt 76 milliarder kroner

...men har ikke tjent penger siden 2010.

Den populære mikrobloggetjenesten la torsdag kveld inn en søknad om børsnotering, og investorer fikk for første gang innsyn i Twitters økonomi, skriver Bloomberg.

Dokumentene som ble lagt frem før børsnoteringen verdsetter selskapet til 12,8 millliarder dollar – eller rundt 76 milliarder kroner. Det til tross for at selskapet ikke har tjent penger siden 2010. Selskapet forventer å hente inn 1 milliard dollar i forbindelse med børsnoteringen.

Twitter oppgir en omsetning på 253 millioner dollar i første halvår i år, for det meste annonseinntekter. Men til tross for disse inntektene tapte selskapet 69,3 millioner dollar i samme periode. Twitter har nå et akkumulert underskudd på 418,6 millioner dollar siden oppstarten.

Må forvente mer reklame

Twitter ble grunnlagt i 2006 og har 218 millioner brukere i måneden, som i snitt sender ut 500 millioner meldinger hver dag.

– Vi investerer for å forbedre våre apper for smartmobiler, så vi bedre kan kapitalisere på våre produkter, skriver Twitter i en pressemelding.

Mange analytikere tror vi vil kunne få se enda mer reklame på Twitter i fremtiden, i likhet med hvordan reklame har blitt mer utbredt på Facebook etter at de også gikk på børs, skriver Dagensit.no.

– Fordi bilde- og videoreklamer, som tar opp mye oppmerksomhet og plass, vil bli vanlig kan du vente deg at Twitter-kontoen din vil se mer og mer ut som Facebook-kontoen din, sier direktør Jason Keath i SocialFresh.com til Marketwatch.

Les også: Slik skal Twitter få kontroll på mobilreklamen

(Kilder: Bloomberg, Dagensit.no, Marketwatch)

Les også
Twitter kommer til mobiler uten Internett
Les også
Facebook tjener fett på mobilannonser
Les også
–Taper 600 millioner til Skype hver uke
Les også
Twitter kjøper MoPub
Les også
Apples aksjer opp etter Twitter-meldinger
annonse