Til hovedinnhold

iCloud får seg en skikkelig ansiktsløftning

Ser du hva det ligner på nå?

I juni viste Apple stolt frem sitt nye mobiloperativsystem iOS 7 sammen med Mac-systemet OS X Mavericks – to systemer som begge byr på en ny visuell opplevelse – men spesielt iOS7 har fått en totalt annerledes visuell opplevelse.

Nå har betasiden til selskapets skyplattform iCloud.com også fått en overhaling, hvor både forsiden og nettleserversjonene av appene ser ut som store iOS 7-apper og Mavericks-programvare.

Alt skal være flatt og glatt

Dermed ser det ut som Apple er på god vei til å klinisk rense all programvaren sin for såkalt skeumorfisme, hvor digitale objekter etterligner fysiske objekter. De kanskje største synderne Apple har hatt de siste årene har vært både kalenderen og spillsenteret, som var designet til å se ut som de var dekket av både liksom-lær og grønn filt.

Man kan se flere tegn til den samme designtrenden i det nye operativsystemet for Mac-er, OS X Mavericks, som skal lanseres til høsten. Også her har Apple strippet vekk flere av de «virkelighetsnære» elementene, og heller gått for rene og enkle elementer. Samtlige Apple-styrte programmer har i Mavericks fått en design som minner mye om iOS 7 og nye iCloud.

Det er designkongen Jony Ive, kjent for både utformingen til iMac, MacBook og iPhone, som har ansvaret for denne reformeringen. Han har nylig tatt over som leder for både maskinvare- og programvare-design hos Apple, og kort tid etter han gikk inn i stillingen ble det klart at alt som kunne minne om skeumorfisme skulle vekk fra Apples programvare.

Det er forventet at både iOS 7 og den nye iCloud-nettsiden vil slippes sammen med Apples nye iPhone, som angivelig skal vises frem den 10. september.

Du kan se et par skjermbilder fra den kommende utgaven av iCloud under:

Vi har testet nye OS X Mavericks allerede:
Dette er teknologiene som gjør systemet mye raskere »

(Kilde: iCloud via Gizmodo)

annonse