Til hovedinnhold

Huawei viser frem telefon med svært spesielt kamera

Honor 6 Plus hevdes å være helt unikt i mobilkamerasammenheng.

Huawei

Huawei Honor 6 Plus ble nylig vist frem i Beijing, og det er telefonens kamera som har blitt den store snakkisen.

Den er nemlig utstyrt med et dobbelt kamera på baksiden, som tilsynelatende skal kunne gjøre alle mulige interessante triks.

Mye for lite

Honor 6 Plus' dobbeltkamera.Foto: Huawei

Vi testet nylig Huawei Honor 6 og konkluderte med at det er årets beste mobilkjøp. Huaweis mål med Honor-produktrekken er å lage telefoner med heftige spesifikasjoner – til veldig lave priser. Nå kommer altså nok en telefon i serien, og denne har fått fokus på kamerabiten.

Totalt byr telefonen på tre 8 megapikselskameraer, ett på fremsiden og et «dobbeltkamera» på baksiden.

Det er sistnevnte som via det vi antar er litt heftig prosessering og teknisk magi skal kunne gjøre ting vi ikke har sett så mye til i mobilkameraer tidligere. Sånn som for eksempel å kunne velge blender. Mobilkameraet har en egen prosessor til selve bildeprosesseringen.

Valget av blender skal tilsynelatende gjøre at man oppnår den samme effekten av smal dybdeskarphet som man får fra dedikerte kameraer med lyssterk optikk, selv om eksempelbildene Huawei har lagt ut tyder på at effekten er langt fra sammenlignbar.

Til det ser det mer ut som bildet er påført et uskarpt filter på deler av motivet. Alle eksempelbildene ser du i bildekarusellen nedenfor.

Du får den kun på nett
Men Huawei Honor 6 er årets beste mobilkjøp »

Mer lysfølsom bildebrikke

I likhet med «ultrapikselkameraet» i HTC One M8, har Honor 6 Pluss' tre kamerasensorer også større piksler enn i mobilkameraer flest, noe som i teorien kan gjøre de istand til å registrere mer lys slik at man får bedre resultater i dårlig belysning og mengden bildestøy reduseres.

Samme tilnærmingsmetode finner vi i det speilløse fullformatskameraet Sony A7s, som nylig imponerte oss stort med egenskapene i dårlig belysning.

– Nei, mobilkameraet ditt er ikke bra!
Les hvorfor her »

(Kilde: Androidauthority)

annonse