Til hovedinnhold
NyhetMagic Lantern til 5D Mark III

Magic Lantern til Canon EOS 5D Mark III

Gir kameraet flere funksjoner.

Har du hørt om Magic Lantern? Er du Canon-bruker og liker å filme med speilreflekskameraet ditt kan det godt hende at navnet lyder kjent. Magic Lantern er en tredjepartsfirmware som gir muligheter man vanlivis ikke har på et speilreflekskamera. Programmet installeres via minnekortet på kameraet, og lar fotografen overstyre enkelte kamerafunksjoner som ikke er tilgjengelig via den vanlige menyen.

Les også: Magic Lantern i ny drakt

Nå har produsenten lansert en ny versjon, som skal støtte Canons populære fullformatsmodell EOS 5D MK III. Versjonen er i utviklingsstadiet Alfa, og er basert på versjon 2.3 som Magic Lantern slapp på sensommeren. Dette er primært en testversjon, og en senere versjon vil tilby mer funksjonalitet. I første omgang er det snakk om kun to tilleggsfunksjoner, men disse funksjonene er svært populære.

Den ene funksjonen kalles "Zebra", og er en funksjon som viser over- eller undereksponering på kameraets LCD-skjerm. Et histogram kan vise eksponering og at enkelte deler blir over- eller undereksponert, men "Zebra"-funksjonen viser eksakt hva som faller utenfor i form av røde og blå farger. På den måten blir det enklere å velge hvordan kameraet skal eksponere.

Den andre funksjonen er "focus peaking", som i LiveView merker de områdene av bildet som er i fokus - en veldig grei funksjon for nøyaktig innstilling av manuell fokus, men naturlig nok er den mest praktisk når både kamera og motiv er helt stillestående.

Før man velger å laste ned Magic Lantern bør man ha i bakhodet at programmet leveres av en tredjepartsleverandør og ikke er godkjent av Canon. Derfor må man vite at man bruker programvaren på egen risiko, og om det skjer noe med kameraet ditt er du på bar bakke. Det er imidlertid mange utviklere som stadig tester programmene, og det rapporteres om få feil. Vil du teste Magic Lantern anbefaler produsenten at du kjører programmet via kameraets SD-port, og sparer CF-porten til vanlig fotografering. Programmet er gratis, og kan lastes ned fra Magic Lanterns hjemmeside her.

Les også: TEST: Canon EOS 5D Mark III

Kilde: www.magiclantern.fm

annonse