Til hovedinnhold

Sprengte Kickstarter-målet på rekordtid

En penn for å skrive i 3D fristet unormalt mange – og det er fortsatt tid igjen.

3D-skrivere har blitt en av de store snakkisene, og i dragsuget som har oppstått har også andre produkter dukket opp. Deriblant Lix 3D pen, som knuste målene som utviklere hadde satt opp på finansieringsnettstedet Kickstarter.

Målet var å samle inn £30 000, men i skrivende stund er de oppe i £383 357. Det er nesten 13 ganger mer enn det de trengte, og et mål som er oppnådd allerede etter tre dager.

De første tilbudene er revet bort for lengst, men du kan fremdeles sikre deg en penn til £82, og da får du med noen poser med plast på kjøpet.

Virker som en 3D-skriver

En 3D-penn er rett og slett en penn du kan skrive med i luften, vel og merke dersom du starter nede på bakken eller skrivebordet. Det du tegner må ha noe å stå på, men deretter står du fritt til å tegne oppover i luften.

Du kan også tegne rett på en plan flate, og henge opp det du har tegnet i etterkant. Her er det bare fantasien, og ikke minst håndlaget som setter grenser.

Pennens virkemåte er på mange måter lik hvordan de rimeligste 3D-skriverne fungerer, nemlig ved å varme opp plast som så blir dosert ut. Det er vanlig ABS/PLA-plast som benyttes.

Lang og slank

Det som gjør at Lix 3D pen skiller seg fra konkurrentene skyldes i stor grad hvordan den ser ut. Den ligner nemlig mye mer på en vanlig penn. Formen er lang og tynn, akkurat som en vanlig penn, det eneste som gjør at den blir avslørt som å være noe mer er kablingen i bakkant.

Der går nemlig både strømmen og plasten inn i pennen. Strømmen hentes forøvrig fra en USB 3.0-port, slik at du er avhengig av en eller annen form for strømtilførsel. Noen batterier på innsiden ble det ikke plass til.

Den første forsendelsen er beregnet å gå ut en gang i løpet av høsten i år, nærmere bestemt i september eller oktober.

3D-makeri er tydeligvis veldig populært på Kickstarter:
Ville lage billig 3D-skriver – nå svømmer de i penger »

(Kilde: Kickstarter)

annonse