Tek.no

Nyhet

På søndag kommer Galaxy S6 i to versjoner

Men de kan komme til å mangle det samme som Galaxy-eiere tidligere har kritisert iPhone for.

Samsung

Sjelden har det vært så god fart i ryktebørsen rundt en Samsung-lansering som foran den ventede avdukingen av selskapets nye Galaxy S6 nå på søndag på MWC i Barcelona.

Tildligere i februar ble det ryktet at Galaxy S6 ville få to buede skjermkanter, inspirert av Galaxy Note Edge. Nå er denne informasjonen bekreftet av ingen ringere enn Samsung selv – to dager før annonseringen av telefonen skulle skje.

Dette er Samsung Galaxy S6 Edge og Galaxy S6. Foto: Graaler

Promomateriell blåste designet

Bilder av den fiks ferdige telefonen dukket nemlig først opp på et utviklerforum, før bildene bare timer senere ble komplementert av at teleoperatøren Sprint var litt for raske på avtrekkeren og la ut promomateriell for telefonen på sine salgssider.

Baksiden er av glass mens rammen rund er laget av aluminium. Foto: Graaler

Av alle bildene, både «snik»-fotografiene og promoen, kan en tydelig se den buede skjermen på det som skal være Samsung Galaxy S6 Edge. Galaxy S6 Edge blir imidlertid også tilgjengelig med en tradisjonell flat skjerm uten buede kanter, da heter den bare Samsung Galaxy S6.

Av de lekkede bildene kan vi se at både for- og bakside er dekket av glass, mens kanten rundt består av metall. De to telefonene kan ifølge Sammobile også se ut til å bli tilgjengelig i fire farger: hvit, sort, gull og blå.

Se flere bilder i karusellen nedenfor.

Samsungs eget promomateriell kom på avveie før lanseringen.

iPhone-fans vil kunne fryde seg

Ikke bare har utformingen av telefonen lekket, men av bildene kan vi dessuten få en viss formening om hva som skjuler seg på innsiden av telefonen.

Galaxy S6 Edge får buet skjermkant på begge sider.

Det kanskje mest oppsiktsvekkende må være at Samsung med sin Galaxy S6 og S6 Edge ser ut til å ta steget bort fra både utskiftbart batteri samt minnekort – egenskaper som tidligere har vært blant hovedfordelene til telefonen mot for eksempel Apples iPhone. For å bøte på dette meldes det om at telefonen vil komme med innbygget lagring på henholdsvis 32, 64 eller 128 gigabyte.

Tek.no vil være til stede på mobilmessen i Barcelona hvor vi vil dekke alle de store pressekonferansene til blant annet Samsung, HTC og Sony, samt komme med sniktitter på de nye toppmobilene så snart det lar seg gjøre.

Også spesifikasjonene kan ha lekket:
Galaxy S6 blir lynrask »

(Kilder: The Verge, Sammobile)

Les også
Samsungs kurvede lekkerbisken kan bli vanskelig å få tak i
Les også
Alt du trenger å vite om Galaxy S6 på tolv punkter
Les også
Hemmelige planer for å stoppe pirater har lekket
Les også
PayPal får støtte for Bitcoin
Les også
Den svenske VPN-en iPredator blokkert av PayPal
annonse

Les også