Til hovedinnhold

Snart er det Oppo som har verdens tynneste mobil

Har annonsert rekordtynne R5 og selfievennlige N3.

Oppo
Vegar Jansen

I dagens skjermglade og mediekonsumerende samfunn er det helt klart størrelsen det kommer an på – det skal være stort, men samtidig lett og tynt. Så det å ha «verdens tynneste mobil» er ganske gjevt – eller i det minste var det innmari stas inntil noen var uforsiktige med en tynn og stor sak i lomma.

Men kappløpet fortsetter ufortrødent, og det er ikke mange dagene siden vi skrev om Kazam Tornado 348, en mobiltelefon med en tykkelse på beskjedne 5,15 millimeter. Nå har dog kinesiske Oppo annonsert en enda tynnere modell.

Oppo R5.Foto: Oppo

Navnet er Oppo R5, og denne 5,2-tommeren er høvlet ned under den magiske grensen på en halv centimeter. Det offisielle måletallet er 4,85 millimeter – så lenge du ikke måler der kameraet stikker litt ut – og vekta er på 155 gram.

AMOLED-skjermen har Full HD-oppløsning, altså 1920 x 1080 piksler, og innvendig finner vi en 64-bit Snapdragon 615 med fire prosessorkjerner på 2,1 GHz og fire kjerner på 1,5 GHz, 2 gigabyte RAM, samt kameraer på 5 og 13 megapiksler med f/2.0 blenderåpning. 4G-støtte er naturligvis også på plass.

Batteriet til Oppo R5 er på 2000 milliamperetimer (mAh), noe som betyr at tykkelsen – eller rettere sagt mangelen på pondus – har gjort at Oppo har vært nødt til å knipe inn en smule på batterikapasiteten. Men mobilen skal faktisk kunne lades fra tomt batteri til over 75 prosent på en halvtime, takket være Oppos hurtigladingsteknologi.

Et annet sted R5 mangler litt i forhold til mange av konkurrentene er lagringplass. Den har nemlig kun 16 GB å rutte med, og det er ingen muligheter for å legge til mer med et microSD-minnekort. En annen ting er at Oppo har gitt blanke i den tradisjonelle 3,5-millimeters minijacken til hodetelefoner, trolig grunnet mangelen på tykkelse.

Det betyr dog ikke at du er nødt til å kjøpe deg noe som går på Bluetooth, ettersom det følger med en micro USB-adapter som du kan plugge favoritthodetelefonene dine i. Men litt mer upraktisk blir det jo.

Oppo N3 – «selfiemobilen»

Oppo N3.Foto: Oppo

I tillegg til den nye verdensrekordholderen R5 har Oppo også fått vist fram N3 – en etterfølger til fjorårets selfievennlige N1.

Akkurat som forgjengeren N1 har Oppo N3 et roterbart kamera på toppen, men dette er oppgradert fra 13 til 16 megapiksler med f/2.2 blenderåpning – og er motorisert. Ellers må vi påpeke at N3 er en litt mindre og lettere mobil, da skjermstørrelsen har gått fra 5,9 til 5,5 tommer og vekten fra 213 til 192 gram – altså sett mot N1.

Ellers kan Oppo N3 skryte av Full HD-oppløsning, en firekjernet 2,3 GHz Snapdragon 801-prosessor, 2 GB RAM, 32 GB lagringsplass, NFC, 4G, dual SIM, fingeravtrykksleser og et solid batteri på 3000 mAh. N3 støtter for øvrig også den kjekke hurtigladingsteknologien.

Både R5 og N3 kjører Oppos Color OS 2.0, som er basert på Android 4.4.

Detaljer fra Oppo N3.Foto: Oppo

De to nye modellene skal etter planen på markedet i desember måned. Internasjonalt er Oppo R5 priset til 499 amerikanske dollar, mens Oppo N3 skal koste 649 dollar.

Du kan for øvrig finne mer informasjon om de to nykomlingene på Oppos hjemmesider.

På jakt etter ny mobil?
Husk ta en kikk på vår toppliste >>>

Kilde: Engadget I | Engadget II

annonse