Til hovedinnhold

Slik ser et DDoS-angrep ut

Er som spillet «Pong» på steroider.

Ludovic Fauvet / YouTube

Den 23. april opplevde selskapet VideoLAN, som står bak den frie videospilleren VLC, et såkalt DDoS-angrep. I stedet for å fortvile, utnyttet VideoLAN-utvikler Ludovic Fauvet situasjonen med å lage en ganske så snasen visuell framstilling av angrepet. Videoen kan du se i bunnen av saken.

Et DDoS-angrep forekommer når et datanettverk utsettes for et bombardement av kommunikasjonsforespørsler, gjerne fra mange datamaskiner eller botnett. Dette ender ofte med at serverne ikke takler det massive presset, og dermed blir slått ut av spill. I praksis fortoner dette seg som siruptrege nettsider eller tjenester, eller at de ikke er tilgjengelige i det hele tatt.

Et slag Pong

Ludovic Fauvet fra VideoLAN har nå gjort et slikt digitalt slag tilgjengelig for allmennheten, takket være programmet Logstalgia. Dette er et visualiseringsverktøy som gir en grafisk framstilling av forespørsler mellom besøkende PC-er og en gitt server.

Det endelige resultat ser ut som det klassiske arkadespillet Pong – bare i en litt mer overdådig variant.

Mens vanlige logger viser en jevn flyt av forespørsler, er DDoS-angrep nokså annerledes. Her er «besøket» så målrettet og intenst at det nesten ser ut som mottakeren tar fyr.

Her er topplisten over sikkerhetsverstingene:
De 10 verste virusene opp gjennom historien »

Slik ser altså et DDoS-angrep ut:

Slik ser en vanlig dag ut i Logstalgia:

(Kilder: Mashable via DVICE)

annonse