Tek.no

Nyhet

Nå må du si farvel til Nokia-mobilene

Microsoft setter sitt eget navn på Lumia-telefonene.

Finn Jarle Kvaheim, Amobil.no
23 Okt 2014 05:30
annonse

Det er nå temmelig nøyaktig ett år siden nyheten sprakk om at Microsoft hadde kjøpt mobilavdelingen til finske Nokia for den nette sum av 43 milliarder kroner. Overtakelsen ble fullført i april i år, samtidig med at Microsoft skiftet navn på selskapet til Microsoft Mobile.

Som en del av transaksjonen har Microsoft rett til å bruke Nokia-navnet i ti år, og har også overtatt Lumia- og Asha-navnene. Det har imidlertid vært noe uvisst hva som skal skje med navnet på mobiltelefonene, hvorav de nyeste modellene fremdeles bærer Nokia-navnet på dekselet.

Endrer til Microsoft Lumia

Nå kan blant andre The Verge melde at Microsoft omsider skal fjerne Nokia-navnet fra telefonene. Det nye navnet blir noe så trygt og uoriginalt som Microsoft Lumia.

Navneendringen har allerede startet på sosiale medier. Først ut er den franske Nokia-avdelingen, som nå har gitt Facebook-følgerne sine beskjed om at overgangen til navnet Microsoft Lumia er underveis. Flere land følge etter med navneendringen i løpet av de nærmeste ukene.

Skal satse på nett og karttjeneste

Microsoft skal også etter hvert kvitte seg med Windows Phone-merkenavnet, men det er uvisst når dette skal skje. Som The Verge meldte i september skal Microsoft droppe Windows Phone-logoen i sine markedsføringskampanjer fremover.

annonse

I fraværet av mobilavdelingen skal Nokias kjernevirksomheter heretter bli satsingen på fremtidens mobilnett gjennom NSN (Nokia Siemens Networks) og karttjenesten HERE, som for øvrig nylig ble sluppet til alle Android-mobiler.

Microsoft håver inn på Android-patenter:
Det er Samsung ikke spesielt begeistret for »

Les også
Hva er det Nokia holder på med nå?
Les også
– Nokia-logoen forsvinner til jul
Les også
Slik lager Nokia noen av verdens beste mobilkameraer
Les også
Nokia Lumia 735
Les også
Nokia Lumia 830
Les også
Microsoft med nye Nokia Lumia-mobiler
Les også
Microsoft: – Det blir én Windows til mobil, nettbrett og PC
annonse

Les også