Til hovedinnhold

Bang & Olufsen slipper eksklusiv mega-3D-TV

Danske Bang & Olufsen er kjent for sine smått eksklusive og designmessig nyskapende produkter rettet mot dem som ønsker å skille seg litt ut. Nå lanserer selskapet sin aller første 3D-TV, og heller ikke denne blir nok et produkt for de store massene.

High-end-vidunder

Modellen er den seneste i BeoVision 4-serien og er en plasma-TV på intet mindre enn 85 tommer, noe som burde være tilstrekkelig for de fleste. TV-en får full HD-oppløsning og har altså støtte for stereoskopisk 3D via medfølgende lukkerbriller.

Ikke uventet har 85-tommeren mye bildeforbedringsteknologi å by på, blant annet anti-refleksjonsbelegg og en funksjon som automatisk regulerer lysstyrken og gjør TV-en velegnet også i lyse omgivelser.

Bang & Olufsen har også implementert sin egenutviklede Automatic Colour Management-teknologi i TV-en. Dette er en løsning som skal kompensere for slitasjen på fosforbelegget i plasma-panelet som fører til dårligere fargegjengivelse over tid.

Teknikken går ut på at et lite kamera på innsiden av TV-en analyserer og justerer fargesammensetningen for optimal fargegjengivelse. Funksjonen aktiveres automatisk etter 120 timer, men kan også startes manuelt.

Motorisert

TV-en kommer i tillegg med et motorisert stativ som løfter TV-en til den optimale posisjonen når den slås på samtidig som den integrerte BeoLab 10-høyttaleren skyves frem på undersiden. Stativet kan også både snu og tilte TV-en, og når apparatet slås av senkes skjermen ned til noen centimeter over gulvet.

Om du ønsker å gå til anskaffelse av herligheten må du forberede deg på et lite innhugg på bankkontoen. 85-tommeren med det motoriserte stativet vil ha en pris på lettere avkrekkende 70.000 Euro, altså over 540.000 kroner. Men fortvil ikke, TV-en kan nemlig også festes på vegg og vil da "bare" koste rundt 51.000 Euro, eller cirka 400.000 kroner.

(Kilde: FlatpanelsHD, pressemelding)

annonse