Nyhet

SLR-Magic ser i mørket

Lanserer 50mm f0.95 til Leica M og alle med adaptere.

Den Hong Kong-baserte optikkprodusenten SLR Magic benyttet årets første dag til å lansere et - på papiret - januarsprekt normalobjektiv. Objektivet med 50mm brennvidde suger inn lys og mørke med en maksimal lysgjennomstrømming på T0.95. Det leveres med Leica M-fatning og kobling som tillater fokus med rammesøkeren på Leicas kamerahus.

SLR Magic HyperPrime CINE 50mm T0.95
Bak det lite Scrabble-vennlige navnet, skjuler det seg altså et objektiv beregnet på foto og videoopptak med tynn dybdeskarphet og i dunkel belysning. Objektivet fokuserer ned til 0.7 meter, noe som er ganske vanlig for rammesøkerobjektiver. Dette skjer helt manuelt, og det samme gjelder valg av blenderverdi. Det er ingen elektronisk kobling for overføring av fokus- eller blenderdata til kamerahuset.
Objektivet skal i følge produsenten tegne en bildesirkel større enn det som kreves på fullformatbrikke. Med Leica M9 som utgangspunkt, for eksempel, burde dette være mer enn godt nok for de fleste av de forskjellige speilløse kamerasystemene på markedet. Mange av disse, inkludert Micro Four Thirds og Sony NEX, har mulighet for å montere objektiv med M-fatning ved hjelp av tredjeparts adapter.

Flørter med Leica-estetikk
I tillegg til å ha Leica M-fatning med rammesøkerkobling, har objektivet fått en utførelse som minner sterkt om M-Noctilux fra Leica. Innmaten er imidlertid forholdsvis ulik, og med 12 linseelementer i 7 grupper, der de ulike generasjonene av Noctilux og liknende normalobjektiver har et sted rundt 7 elementer. Objektivet synes å være laget i metall, og veier hele 975 gram.

Testvideoer allerede på nettet
Den franske filmskaperen og digitalvideoentusiasten Sébastien Farges har lekt litt med en prototyp, og har lagt ut en video med kveldsbilder og en video filmet i dagslys på Vimeo. Foruten den tynne dybdeskarpheten, får man et visst inntrykk av hvordan de ufokuserte områdene vil ta seg ut i praksis, hvordan det takler motlys og hvilken kontrast det leverer ved største blenderåpning. Objektivet skal demonstreres på Photokina 2012, hvor Akam kommer til å være til stede, og i følge produsenten skal objektivet være tilgjengelig fra autoriserte SLR Magic-forhandlere fra slutten av september i år. Prisen er foreløpig ukjent.

(Kilder: Dpreview.com, Sébastien Farges, Leica )

Les også
Noktor vender tilbake
Les også
Superlyssterke objektiver fra Noktor
annonse