Til hovedinnhold

Denne vifta skal kunne samarbeide med Amazon Alexa

Thermaltake

Da vi mangler agurker i sommertørken, har vi vendt øynene østover, der våre venner i Thermaltake nå har satt en uoffisiell verdensrekord i viftestyring.

Deres nye produkt, hvis fulle betegnelse er Riing Trio 12 RGB Radiator Fan TT Premium Edition, er nemlig den første vifteløsningen vi har hørt om med støtte for Amazons taleassistent Alexa. Dette til tross for at vi her snakker om en pakke med tre 12-centimeters vifter og en kontrollboks – samt tilhørende ledninger og fester.

Thermaltake

De tre viftene kan spinne med hastigheter mellom 500 og 1500 rotasjoner i minuttet, da med et oppgitt lydtrykk mellom 19,8 og 25,2 desibel.

For mange er det estetiske vel så viktig som et lavt støynivå, og der vil nok heller ikke dette produktet skuffe. Hver av viftene har 30 LED-er med 16,8 millioner farger å spille på. Hvis spenstig kabinettbelysning er noe for deg, vil trolig dette produktet levere varene og vel så det.

Skal gi deg været

Men grunnen til at vi velger å skrive om denne viftepakka, er at vi fra høsten av skal kunne styre den med stemmen, og selvfølgelig denne Amazon Alexa-støtten.

Det Thermaltake ser for seg i første omgang, er at Alexa kan sørge for at viftelyset faktisk forandrer seg i takt med værforholdene. Dette kan muligens være nyttig dersom du er på LAN, eller ganske enkelt lurer på om det regner på hytta også.

I andre tilfeller ser vi for oss at det er like greit å kikke ut av vinduet.

Sånn sett vil du kanskje finne mer verdi i å kunne bruke stemmen til å kontrollere viftene. «Thermaltake AI Voice Control» skal sørge for at både selve viftehastigheten og lysfunksjonaliteten kan styres via talekommandoer i tillegg til den vanlige programvaren.

Thermaltake

Foruten dette er viftene kompatible med Thermaltakes eget RGB-system «TT RGB Plus», som betyr at lysene kan settes til å synkronisere med musikk, gi effekter i spill eller for den saks skyld temperaturen på prosessoren.

I løpet av året skal det også komme støtte for Razers Chroma-økosystem.

Akkurat nå har vi ingen opplysninger om hva pakka skal koste, eller når den eventuelt vil dukke opp i butikkene.

Trenger du mer lys i kabinettet?
Gigabyte lanserer RAM-moduler uten RAM >>>

(Kilde: Thermaltake)

annonse