Tek.no

Nyhet

Er Ice i ferd med å lansere abonnement med fri bruk av data?

Nett-glipp kan tyde på det.

Skjermpdump/Montasje
30 Mai 2018 16:57

En Tek-leser sendte onsdag inn et skjermbilde av det som akkurat da var forsiden på Ice.no.

Skjermbildet indikerer tydelig at Ice planlegger å lansere et svar på det Chilimobil lanserte forrige uke, nemlig et abonnement med fri bruk av data.

Noen minutter senere var skjermbildet fjernet, som kanskje kunne tyde på at Ice hadde sluppet nyheten uten egentlig å mene det. På nåværende tidspunkt er det heller ikke noe på nettsidene til Ice som tyder på at de har noe slikt i planene.

– Ikke lansert noe sånt

Ice

Administrerende direktør Eivind Helgaker i Ice.no har heller ikke noe å melde når Tek ringer.

– Nei, vi har ikke lansert noe sånt, sier han.

– Det er altfor tidlig å si noe om. Vi følger med på lik linje med alle mulige andre som ser på dette produktet, men jeg har ikke noe mer å si. Det er ikke et produkt vi har lansert, i alle fall.

Helgaker sier at han lover at om de hadde sluppet noe slikt, så hadde de sagt fra.

En halv time senere ringer han tilbake, etter å ha sjekket saken.

– Jeg kan i alle fall bekrefte at dette skjermbildet lå ute i 12 minutter mens vi drev med A/B-testing av noe annet. Det skulle ikke vært ute, og det er ikke noe vi er i ferd med å lansere, selv om vi ser på produktet, sier han.

Fri bruk - med begrensninger

Chilimobil var altså de første som igjen lanserte et abonnement med fri bruk av data i Norge, etter at det i mange år ikke hadde vært mulig å finne noe slikt. Chilis abonnement har imidlertid noen klare begrensninger.

Skjermdump

For det første er det kun snakk om fri bruk på mobilen, og det er brudd på vilkårene for eksempel å bestille et slikt abonnement for så å sette SIM-kortet i en mobil bredbåndsruter.

Du kan heller ikke få egne tvilling- eller data-SIM til abonnementet, og «fri bruk» er også begrenset oppad til 1000 GB i måneden i Norge og 12 GB i EU/EØS.

Prisen er imidlertid relativt snill: 399 kroner i måneden skal Chili ha, stort sett det samme som mange andre operatører krever for 10 eller 12 GB.

Les også
Ice har fortsatt problemer med nettet sitt
annonse