Til hovedinnhold

iPhone X selger bedre enn iPhone 8, til tross for den ekstreme prisen

Niklas Plikk, Tek.no

Ferske analysetall viser at amerikanere ikke lar seg skremme av den skyhøye prisen til toppmodellen iPhone X. Den selger nå bedre enn de to iPhone 8 modellene som også ble sluppet i år, melder Business Insider.

Det er analysefirmaet Mixpanel som står bak undersøkelsen.

Tallene er basert på målinger av antall enheter som bruker apper som er integrert i Mixpanels egen utviklerprogramvare.

Ingen offisielle salgstall ennå

Her er grafen som angivelig viser at iPhone X selges mer enn iPhone 8. Bilde: Mixpanel

Ettersom Apple sluttet med å oppgi åpningssalgstall sammen med lanseringen av iPhone 7, påpeker Business Insider at det er vanskelig å si hvordan de nye modellene gjør det sammenlignet med dem gamle.

Apple-sjefen Tim Cook svarte imidlertid at forhåndssalget av iPhone X hadde vært meget sterkt, da han ble spurt om dette under presentasjonen av Apples resultater for tredje kvartal i år.

Vanskelig å måle i Norge?

Salget av iPhone X har også kommet i gang her på berget, selv om det i starten har vært trøblete å få kloa i et eksemplar på grunn av begrenset tilgjengelighet. Problemene skyldtes tidkrevende produksjonen av enkelte deler i den nye toppmodellen.

Dette gjør det vanskelig å si noe om hvor godt iPhone X selger versus iPhone 8 i Norge ennå, forteller Thomas Korsnes, nordisk kategorisjef for mobil i Power.

– Det er vanskelig å kommentere på en eksakt sammenligning da det fortsatt er slik at tilgangen på iPhone 8 er bedre enn iPhone X i Norge og Norden. Pris ser ikke ut til å skremme forbruker på dette produktet og ikke overrasket over artikkelen. Vi vil nok se samme utvikling i Norge, forklarer Korsnes til Tek.no.

iPhone X knuste salgsrekord hos Telia

Kristian K. Fredheim i Telia. Bilde: Telia

Salget av iPhone 8 og iPhone 8 Plus startet før iPhone X, og dette mener Telia har gjort at forbrukerne satt litt på gjerdet den første tiden frem til også toppmodellen ble tilgjengelig.

– iPhone 8 er faktisk den første telefonen lansert fra Apple som ikke har overgått forgjengeren når det kommer til antallet salg i våre kanaler i løpet av det første døgnet. Mye av årsaken til dette er nok knyttet til usikkerhet blant våre kunder omkring hvilken modell de skal gå for samt at mange avventet sitt endelige valg til de hadde observert hvordan tieren ble mottatt i markedet. Denne antakelsen forsterkes ytterligere når man ser på våre salgstall, som viser at salget av iPhone 8 økte idet iPhone X ble lagt ut for salg, forklarer Kristian K. Fredheim i Telia.

– Jeg vil understreke at vi på ingen måte har solgt få eksemplarer av iPhone 8, for den er svært populær. Den er likevel ikke like populær som iPhone X, som i løpet av de syv første timene med forhåndssalg knuste den gamle salgsrekorden vår. Totalt sett overgikk salget av iPhone X i løpet av det første døgnet alle våre forventninger, avslutter Fredheim.

iPhone 8 foran iPhone X hos Telenor i november

Hos Telenorbutikken og Telenors egne kanaler viser topplisten fra november at de to billigste alternativene av de nye iPhonene topper listen. iPhone X følger imidlertid hakk i hel på en tredjeplass.

Telenors toppliste for november:

  1. Apple iPhone 8
  2. Apple iPhone 8 Plus
  3. Apple iPhone X
  4. Samsung Galaxy S8
  5. Apple iPhone 7
  6. Samsung Galaxy S8+
  7. Samsung Galaxy Note 8
  8. Huawei Mate 10 Pro
  9. Samsung Galaxy A3
  10. Samsung Galaxy A5

Telenor oppgir ikke nøyaktige salgstall. Det bør også merkes at iPhone X ikke kom i salg før 3. november, så iPhone 8-modellene hadde et bittelite forsprang.

Som nevnt har tilgangen vært noe problematisk for iPhone X, noe som har endret seg den siste tiden. Dermed blir det spennende å se hvordan styrkeforholdet utvikler seg videre i de neste månedene.

Hvilken iPhone X?
Les hele testen av det vi mener er den beste mobilen akkurat nå »

(Kilde: Business Insider, Mixpanel)

annonse