Nyhet

Nå får du direktestrømming servert i en liten boks

«Razer Ripsaw» skal levere proff spillstrømming i en brukervennlig pakke.

Å strømme spill har blitt en svært populær aktivitet på Internett, og foregår nå på flere ulike plattformer som YouTube og Twitch. Det kan være utfordrende å få alt det tekniske på plass, men nå kommer Razer med nytt utstyr som skal gjøre prosessen enklere for live-strømming av spill.

I en fersk pressemelding har den kjente utstyrsprodusenten dratt sløret av «Ripsaw» en ny såkalt «Capture Card»-boks som skal by på alt det du trenger til sanntids spillstrømming i en brukervennlig pakke.

Fungerer «ut av boksen»

Ripsaw er bygget for å fungere «ut av boksen» og kommer blant annet med de vanligste strømmeapplikasjonene om bord, deriblant Open Broadcaster Software (OBS) og XSplit. Den kommer også med alle de nødvendige kablene.

Razer skriver at boksen tar opp spillingen som ukomprimert rådata og strømmer den med tilnærmet ingen forsinkelse over USB 3.0-standarden, uten «riving» eller andre uønskede elementer. Boksen takler strømming i 1080p-oppløsning og 60 bilder per sekund.

Koster 1700 kroner

Ellers har den både aux- og mic-innganger som skal gjøre det enkelt å legge på kommentarspor eller musikk. De ytre dimensjonene er på 130 mm x 86 mm x 17 mm, og produktet veier 183 gram.

For å bruke boksen må du for øvrig ha en passe brukbar PC. Minstekravene når det gjelder maskinvare er Intel Core i5-4440-prosessor på 3,10 GHz, et skjermkort av typen GeForce GTX 660 og 4 GB minne. 8 GB minne er imidlertid anbefalt.

I tillegg fungerer boksen med følgende spillkonsoller:

  • PlayStation 3
  • PlayStation 4
  • Xbox 360
  • Xbox One
  • NIntendo Wii U

Razer Ripsaw vil få en europeisk pris på 180 euro, cirka 1700 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Mer informasjon kan du finne på produktsiden.

Razer slapp også nylig nye tastaturer: BlackWidows X er er rimelige, mekaniske spilltastaturer »

Les også
Microsoft satser på spillstrømming med «Project xCloud»
Les også
Nå kommer Razers populære spilltastaturer i billigere utgaver
Les også
Spillernes «Rolls-Royce» har blitt enda bedre
Les også
Razer Blade Stealth skal være «den ultimate ultrabooken»
annonse