Til hovedinnhold

Hele denne spillmusen er en joystick, og den har en ekstra en til tommelen

Kan bli en revolusjon for datamusen.

Det er ganske sjeldent at vi ser noe helt nytt på spillmusfronten, men nå har det dukket opp et konsept på finansieringsnettstedet Kickstarter som må sies å være noe utenom det vanlige. Det melder blant andre TechCrunch.

Lexip er navnet på det utviklerne beskriver som intet mindre enn en «revolusjonerende» mus som retter seg spesifikt mot spillere. Det som gjør musen spesiell er at den har to innebygde joysticker.

Bruk musen som joystick

Den ene joysticken befinner seg på innsiden og gjør selve musen som sådan til en joystick. Med andre ord kan man vippe på musen i ulike retninger, og på den måten kontrollere elementer på skjermen på samme måte som med en vanlig joystick.

I tillegg til dette har musen også en liten joystick på siden som brukes med tommelen. Denne har omtrent samme egenskaper som den analoge tommelstikken man finner på spillkonsoll-kontroller.

Disse egenskapene er altså ment å gjøre spilleren mye mer effektiv under spillingen, men formodentlig vil det kreves en del tilvenning og trening for å kunne dra full nytte av det uvanlige konseptet. Ifølge utviklerne skal musen imidlertid passe til alle mulige spillsjangre.

Når det gjelder de «vanlige», tekniske spesifikasjonene har Lexip-musen en lasersensor med en oppløsning på 8200 DPI og en sporingshastighet på 150 tommer per sekund. Det skal lages både høyre- og venstrehendte utgaver av musen.

Musen har samlet inn 100 000 dollar av et mål på 31 000 dollar med 42 dager igjen, og må således sies å være en suksess på Kickstarter. For å sikre deg et eksemplar må du ut med 99 euro, og leveringstidspunktet er juni i år.

SteelSeries' nye spillmus har også spesielle egenskaper »

annonse