Til hovedinnhold

De beste musikkjøpene

Er du blant de som har pakket CD-ene i boden, men likevel vil være lovlydig og betale for musikken din, finnes det en rekke gode alternativer. Vi har samlet noen av de aller beste tjenestene.
1. Itunes
Man kommer rett og slett ikke unna Apples musikktjeneste. Til tross for noen mangler, begrenset europeisk innhold og at man føler at man får programmet tredd ned over hodet, fungerer det glimrende. Har du en Ipod er det som en selvfølge å regne, og så langt har Itunes solgt over fem milliarder låter. Utvalget vokser stadig, og inkluderer nå både musikk, podcasts, tv-serier og film. Det er rett og slett en logisk grunn til at Itunes er markedsleder.
2. eMusic
Uavhengige eMusic kan selvsagt ikke konkurrere med Itunes i forhold til volum på innhold eller salg, men tjenesten har likevel mye spennende å by på. 200 millioner nedlastede låter i løpet av de siste årene vitner om popularitet, og med et låtutvalg på 3.5 millioner sanger har du et solid bibliotek å velge fra. Prisstrukturene gjør også eMusic til markedets klart billigste musikkbutikk.


Napters musikktjeneste har fått et oppsving etter skiftet fra WMA til MP3.
3. Amazon MP3
Amazon har kanskje ikke et utvalg som kan konkurrere med Itunes, men de fortjener mye kudos for sin holdning om å fjerne restriksjoner på musikken som selges. Amazon MP3 var blant de første som fjernet DRM fra filene sine, og dette har gjort tjenesten veldig populær blant mer avanserte brukere. En liten applikasjon sørger for en relativt god måte å distribuere filene på, og denne fungerer både for Windows, Mac og Linux. I dag teller biblioteket to millioner låter, men vokser raskt.
4. Napster
Tidenes mest omstridte musikktjeneste har blitt gjenfødt i en lovlig utgave, og det fungerer egentlig ganske bra. De har for øyeblikket det største utvalget i verden med sine seks millioner låter, og etter at de kvittet seg med WMA-formatet med DRM, og gikk tilbake til mp3-filer uten restriksjoner, har populariteten nok en gang skutt fart. Napster har også mye redaksjonelt innhold av bra kvalitet.
5. Rhapsody
Rhapsody minner egentlig mye om Napster, og tjenesten tilbyr 4.5 millioner låter uten DRM. Her finnes det også spillelister laget av andre brukere og de ansatte, en glimrende måte å oppdage ny musikk på. Du har også muligheten til å prøvelytte 25 låter i måneden før du eventuelt går til innkjøp.
Legg merke til at ikke alle disse egentlig er tilgjengelige for norske kredittkortbrukere, men både gavekort fra nettbutikker og andre omveier fungerer utmerket.

Mer om
annonse