Tek.no

Nyhet

– Vi tar sikkerhet veldig seriøst

Huawei Norge tar til motmæle mot spionasjebeskyldningene.

Kurt Lekanger
12 Okt 2012 14:52

Huawei har vært i hardt vær den siste tiden, etter at en amerikanske etterretningskomité la frem en granskningsrapport hvor de advarer mot å kjøpe utstyr fra Huawei og ZTE.

I forbindelse med lanseringen av Telenors 4G-nett gikk Venstres Trine Skei Grande ut og sa at hun mente det virket som om vi ikke hadde tenkt gjennom følgene av å velge Kinesiske Huawei som leverandør av infrastruktur til de norske mobilnettene. Samferdselsminister Marit Arnstad sa imidlertid at hun har tillit til at tilbyderne har gjort de nødvendige risiko- og sårbarhetsanalysene.

Nå tar Huaweis norske avdeling til motmæle mot de som mener det å velge kinesisk kommunikasjonsutstyr kan innebære en sikkerhetsrisiko.

"Huawei Norge tar sikkerhet veldig seriøst. Cybersikkerhet er en utfordring globalt i dag, nesten alle IKT-selskaper som driver med forskning og utvikling, programvareutvikling og produksjon globalt deler den samme forsyningskjeden, og utfordringene omfatter mer enn bare ett selskap eller ett land", heter det i en melding fra Huawei Norge.

Tar ikke lett på cyberkriminalitet

Huawei forklarer at de har standardiserte prosedyrer, policyer og retningslinjer for å håndtere de sikkerhetsutfordringene som finnes globalt, og at cyberkriminalitet ikke er noe de tar lett på.

"I stedet har det blitt en del av hvordan vi driver forretninger til daglig, det har blitt en del av vårt DNA", skriver Huawei i meldingen.

Siden Huawei etablerte seg i Norge har selskapet fått en rekke større kontrakter. Huawei mener dette viser at kundene deres stoler på dem.

"Huawei har ikke, og vil ikke, sette den suksessen vi har hatt globalt på spill ved å gi tilgang til tredjepart, myndigheter, eller andre", står det i meldingen.

Huawei har også laget et whitepaper som forklarer hva selskapet gjør for å ivareta sikkerheten. Den kan lastes ned her.

Les også: – Amerikanerne hadde bestemt seg på forhånd

Les også
– Bevis at vi spionerer, eller hold kjeft
Les også
Spioner stjal Telenor-sjefenes passord og e-post
Les også
Venstre deler amerikanernes frykt for Huawei
Les også
– De hadde bestemt seg på forhånd
Les også
- Huawei og ZTE må forbys!
annonse

Les også