Tek.no

Nyhet

Verdens topp 10 Instagram-steder

Hvem hadde trodd at en flyplass lå øverst på lista?

Instagram/montasje
Vegard Haugen
29 Des 2012 06:07

Facebook-eide Instagram har over 100 millioner brukere rundt om i verden. På den offisielle bloggen til Instagram har det nå dukket opp en liste over de ti stedene der brukerne har tatt flest bilder av de som er lastet opp til fototjenesten.

Øverst på listen finner vi, kanskje litt overraskende, den nye internasjonale flyplassen Suvarnabhumi Airport (BKK) i Bangkok, Thailand. I bildegalleriet fra dette stedet ser vi blant annet profilbilder, gruppebilder, bilder av mat, bilder fra flyreiser og flyplassens arkitektur.

Andreplassen er faktisk også i Thailand, nemlig shopping-senteret Siam Paragon. Her er det sko, klær, mat og - selvfølgelig - bilder av mennesker som er gjengangere.

Kun ett sted i Europa på listen

Foto: Instagram

Hvis du skulle tippe ett sted i hele Europa som "Instagrammerne" hadde lagt sin elsk på, hva ville det vært? Jo, La Tour Eiffel, selvfølgelig. Eiffeltårnet kaprer 8.plassen på Instagram-listen. I dette bildegalleriet ser vi imidlertid flere bilder av selve tårnet, selv om det naturligvis har sneket seg inn smilende linselus også på en god del av disse mobilbildene.

De øvrige plassene på Instagrams topp 10-liste er alle i tjenestens hjemland USA. Disneyland, California, på tredjeplass er det ingenting å si på. Ei heller ikoniske Times Square i New York på fjerdeplass. At både AT&T Park, Dodger Stadium og Staples Center er med på topp 10 er kanskje heller ikke så rart med tanke på hvilken status baseball, amerikansk fotball og basketball har i USA. Flyplassen i Los Angeles, LAX, ligger på 6. plass, mens strandpromenaden og havneområdet i samme by, Santa Monica Pier, inntar 10. plassen.

Listen bærer nok preg av at Instagram har overveldende mange amerikanske og thailandske brukere, men vi kan i det minste se at flyplasser, stadioner og kjente landemerker er populære blant mobilfotografene.

(Kilder: Instagram)

Les også
– Instagram kommer til Windows Phone
Les også
Itsdagram blir til Instance
annonse

Les også