Nyhet

I dag sender Sony ut 4K-boksen

Amerikanere med 4KTV-er fra Sony får nå glede av høyoppløselig innhold.

Det har vært kjent i noen måneder at Sony er på vei med både en mediespiller og en nettbasert videotjeneste som støtter oppløsningen 4K.

Fra og med i dag begynner den amerikanske avdelingen av Sony å sende ut 4K-boksen FMP-X1 til kunder som har bestilt den, og dermed får amerikanerne tilgang til litt mer innhold på sine 4KTV-er fra Sony.

Sommerslipp

FMP-X1.Foto: Sony

4K-boksen passer bare til Sonys 4KTV-er og koster 699 dollar (cirka 4300 kroner). Med på kjøpet følger ti spillefilmer, deriblant The Amazing Spider-Man, Salt og Taxi Driver.

Innen 15. juli skal både butikkhyller og hjem ha full adgang til den puckaktige mediespilleren, og man kan få instruksjoner og aktivering via nettsiden 4KActivation.com.

FMP-X1 har plass til 2 TB med 4K-innhold, men boksen kan også få økt lagringskapasitet via en ekstern harddisk.

Sjekk ut FMP-X1 på store.sony.com.

Videotjenesten får navn

Den kommende, høstklare 4K-videotjenesten fra Sony har videre fått et offisielt navn: Sony Video Unlimited 4K – et navn i stil med allerede eksisterende Sony Music Unlimited og Video Unlimited.

Denne tjenesten vil gå hånd i hånd med både FMP-X1 og PlayStation 4 (PS4), som begge har Ethernet-innganger og HDMI-utganger.

Prisene på 4K-tjenesten står i stil med den høye oppløsningen: 24-timers leie av en film koster 7,99 dollar (50 kroner), mens et fullverdig kjøp koster 29,99 dollar (180 kroner).

Når eller om 4K-boksen får en europeisk lansering er foreløpig ikke kjent, men nordmenn får uansett kjøpt PS4 når spillkonsollen dukker opp en gang på senhøsten.

Sulten på mer info?
Her er Sonys nye 4K-mediespiller »
PlayStation 4 får 4K-filmtjeneste »

(Kilder: Engadget, What Hi-Fi?)

Les også
Fremtidens HDMI er endelig her
Les også
Sonys 4K-spillere vil kreve konstant nettilkobling
Les også
Selger svinbillig 4KTV
Les også
Hva er 4K?
Les også
Sony ønsker 4K-standard
Les også
Så mye koster Sonys 4K-kjempe
annonse