Til hovedinnhold

Canon vil gjøre deg kreativ

Ny PowerShot med deling i fokus.

I dag lanserte Canon sitt nye Powershot-kamera: Canon PowerShot N. Dette minikameraet skal i følge Canon være en helt ny type kamera som gir fotografen en helt ny tilnærming til å ta kreative, spontane bilder - og selvfølgelig som i dagens sosiale verden skal de også kunne deles med en gang. Samtidig så er det et lite kamera som passer godt ned i skjortelommen så man kan ta det med overalt.

Canon PowerShot N

Det nye med Canon PowerShot N er ikke at det har innebygd WiFi, men at det har en spesiell Creative Shot-funksjon. Canon mener at denne er perfekt for å imponere venner og bekjente, men hvor imponert blir man av bilder som selve apparatet har endret i etterkant? For det er det man får inntrykket av at denne funksjonen gjør. Etter at bildet er tatt foretar PowerShot N en såkalt "intelligent analyse" av motivet og foreslår en rekke såkalte "kreative elementer" man kan endre bildet med.

Les også: Test: Canon EOS 650D

Det er dog imponerende hva Canon har klart å dytte inn i PowerShot N. Et 8x 28 mm zoomobjektiv, 12,1 megapiksler stor CMOS-bildebrikke, DIGIC 5 bildeprosessor og integrert WiFi. Spesielt den integrerte WiFi-tilkoblingen er en viktig del av PowerShot N. Bildene man tar skal enkelt kunne deles med andre og ved bruk av WiFi-tilkoblingen og Mobile Device Connect-knappen. Denne funksjonen gjør det enkelt å koble kameraet opp mot smarttelefoner og nettbrett, og så dele bildene på sosiale medier som Facebook og YouTube.

Bruk av zoom-funksjonen.

Noe som er mer iøynefallende enn det som er under panseret er kameraets utformming. Foran på kameraet sitter som vanlig objektivet. Rundt objektivet har det kommet to funksjonsringer der den ene betjener zoomfunksjonen, mens den andre ringen fungerer som utløser. Bak på kameraet finner man en 7,1 cm (2,8") vippbar berøringsskjerm der man kan styre kameraets blender og lukker, samt vise de bildene man har tatt.

Canon PowerShot N

I tillegg til stillbildefunksjonen har Canon PowerShot N også mulighet for video i full HD (1080p).

Les også: De ti mest populære digitalkameraene

Canon PowerShot N vil være tilgjenglig i butikkene i april. Veiledende utsalgspris er 2 499 kroner.

Kilde: Pressemelding

annonse