Tek.no

Nyhet

Her er Sonys giganttelefon

Yuga får fem tommers skjerm, full-HD og heftig ytelse.

Finn Jarle Kvalheim
18 Des 2012 13:38

Kjempemobilen Yuga har vært på ryktebørsen en stund allerede. Det som muligens blir Sonys gigantiske hybridmobil har nå dukket opp i en fullstendig test på det russiske nettstedet mobile-review.com, og det er ingen lettvekter det er snakk om.

Sony Yuga, muligens med mellomnavnet Xperia, skal etter alt å dømme være en diger telefon med kraftig innmat. Skjermstørrelsen er på hele fem tommer og på den størrelsen skal Sony ha fått plass til en oppløsning på noe over 1920 x 1080 piksler – også kjent som full-HD. De ekstra pikslene brukes til Android-snarveiene som vises på skjermen i stedet for som dedikerte områder på telefonen.

Endelig en firekjerner fra Sony

Til å holde den store og høyoppløselige skjermen i aktivitet, har Sony puttet inn en firekjernet systembrikke fra Qualcomm i telefonen &dnash; etter alt å dømme dreier det seg om Snapdragon S4 Pro. Grafikkløsningen er nemlig identifisert som Adreno 320, og den er foreløpig bare i bruk i akkurat denne systembrikken.

Telefonen kommer svært godt ut i noen av ytelsestestene som er kjørt på den. I Geekbench får den 2034 poeng som er omtrent på linje med Galaxy Note II, mens den skårer hele 20965 poeng i AnTuTu. Sistnevnte skår er høyere enn vi har sett i noen andre modeller til dags dato.

Noen svake sider

Det er ikke alt som er gull og grønne skoger med Sony Yuga, om vi skal tro på Mobile-Review. Den store skjermen skal ha dårlig innsynsvinkel og bruker i overkant mye strøm. I tillegg skal telefonen bli svært varm under bruk. Den testede modellen er imidlertid omtalt som en prototyp, og dermed kan det ha skjedd store endringer innen telefonen kommer på markedet.

Ellers er telefonen utstyrt med Android 4.1.2, og vil motta en oppdatering til Android 4.2 på et tidspunkt etter lansering. Giganten er ellers utstyrt med 4G for lynrask tilkobling til internett, og en HDMI-utgang for tilkobling til enda større skjermer.

(Kilder: slashgear.com, Mobile-review.ru [Google Translate])

Les også
Samsungs neste Note dukket opp i ytelsestester
annonse

Les også