Tek.no

Nyhet

Samsung og Microsoft avslutter Android-krangel

Googles operativsystem skapte en liten feide mellom de to gigantene.

Microsoft, Samsung
11 Feb 2015 09:27

I den forrykende konkurransesituasjonen i teknologiverdenen hender det ofte at det oppstår rettslige feider og krangler, gjerne i form av beskyldninger om patentbrudd og heftige søksmål. Ofte involverer konfliktene Samsung og Apple, men i løpet av fjoråret brøt det også ut en Android-relatert feide mellom gigantene Samsung og Microsoft.

Avisen Wall Street Journal kan melde at konflikten mellom de to IT-gigantene omsider nå er avsluttet.

Dreide seg om Android-betaling

Feiden startet med at Microsoft saksøkte Samsung fordi sistnevnte skal ha sluttet å betale royalties til Microsoft for bruk av Android-operativsystemet i sine mobile enheter. Android benytter seg nemlig delvis av Microsoft-utviklet teknologi, og derfor har Samsung betalt milliardbeløp til Microsoft for bruk av operativsystemet.

Etter hvert sluttet Samsung å betale innen tidsfristene, og i tillegg nektet selskapet å betale renter på de forsinkede beløpene. Det var da Microsoft gikk rettens vei. Samsung på sin side slo tilbake mot Microsoft ved å hevde at oppkjøpet av Nokias mobilavdeling var et brudd på avtalen mellom de to selskapene.

De to selskapene har nemlig tidligere inngått en samarbeidsavtale, og Samsung mente Nokia-oppkjøpet gjorde et videre samarbeid umulig siden Microsoft da ble en direkte konkurrent til Samsung. Microsoft mente imidlertid at oppkjøpet ikke har noen som helst betydning for gyldigheten av avtalene.

Kom frem til en ny avtale

Ifølge et par kortfattede meldinger fra de respektive selskapene er stridsøksen imidlertid altså nå begravet. Ifølge meldingene har Microsoft og Samsung kommet frem til en ny avtale, men detaljene omkring denne ble ikke offentliggjort.

En talsperson for Samsung uttalte imidlertid overfor Wall Street Journal at avtalen har ivaretatt interessene til begge selskapene når det gjelder betingelsene i kontraktene mellom de to gigantene. Dermed er det mulig at det kan åpnes for tettere samarbeid på mobilfronten.

I mellomtiden kommer det stadig nye detaljer om Microsoft neste operativsystem: Her er ikonene til Windows 10 »

Les også
Microsoft håver inn på Android-patenter
Les også
Microsoft saksøker Samsung
Les også
Nytt virus kan spre seg trådløst gjennom luften
annonse