Tek.no

Nyhet

Snart blir det taco-fredag også på mobilen

41 nye emojier er klare.

Shutterstock/Unicode/montasje
19 Juni 2015 06:00

Emoji-«språket» er i konstant utvikling, og i år har vi fått flere symboler som kan berike de aller fleste mobilsamtaler. Vi tenker selvsagt på den kommende langfinger-emojien, og ikke minst vår nye favoritt: Lev lenge og vel-hilsenen til Spock fra Star Trek.

I den neste offisielle oppdateringen fra Unicode, kan vi vente oss enda flere godbiter, melder The Verge. Det store høydepunktet er naturligvis Taco-emojien, som etter sigende har vært etterlyst i lang tid blant brukerne. Med på kjøpet får du for øvrig Burrito-emoji også i samme kategori.

Vi ser for oss at disse vil bli hyppig brukt på fredagskveldene i Norge fremover. Den amerikanske hurtigmatkjeden Taco Bell fryder seg selvsagt også over nyheten:

Opp til Google, Apple, Microsoft etc.

Som Taco Bell er inne på, hjelper det lite at Unicode har inkludert emojiene i standarden sin hvis ingen tar dem i bruk. Det er for eksempel opp til Google å inkludere støtte for dem i Android-operativsystemet. Deretter er det opp til mobilprodusentene eller tastatur-apputviklere å avgjøre om de vil inkludere symbolene i sine Android-tastatur.

Den nevnte Spock-emojien har for øvrig Apple støtte for, men de har foreløpig ikke inkludert den i iPhone-tastaturet. Det betyr at du selv må legge det inn som en tastatur-snarvei. (Kopier ikonet fra Emojipedia. Gå til Innstillinger -> Tastatur -> Snarvei og legg til en ny snarvei. Lim inn ikonet, og velg en forkortelse du kan skrive for at ikonet dukker opp)

Enhjørning, moské, popcorn, nerd og champagne

Det er imidlertid mange andre ikoner i tillegg til Taco-emojien som har blitt inkludert i Unicode 8.0. Blant dem er Enhjørning-emoji, «Nerd Face»-emoji og «Robot Face»-emoji.

Muslimer kan glede seg over at både moské og Kaaba-emoji er inkludert, selv om de neppe kan brukes under årets Ramadan. Synagoge- og Menorah-emojier er to nye jødiske symboler, mens «Place of Worship»-emojien trolig kan funke for alle religiøse, så vel som ateistiske Wayne's World-fans.

Rockere vil nok også sette pris på «Sign of the Horns»-emojien (djeveltegn). Videre får vi blant annet Løve-emoji, Hot Dog-emoji, Ostestykke-emoji, Popcorn-emoji og «Bottle with popping cork»-emoji, altså et ikon som symboliserer Champagne. Det kommer også noen flere smilefjes med forskjellige ansiktsuttrykk.

Se alle de nye emojiene nederst i bildegalleriet.

Unicode vil forklare deg hva smilefjesene egentlig betyr
Disse emojiene bruker vi feil »

(Kilde: Unicode via The Verge)

annonse