Nyhet

Ny berøringsteknologi skal gjøre bærbare PC-er tynnere og lettere

LG har løsningen.

Datateknologien slankes og krympes stadig ned til nye nivåer, og for å fortsette denne utviklingen må det gjerne nye, tekniske løsninger på plass etter hvert som tekniske faktorer legger hindringer i veien. Nå skal et nytt konsept fra sørkoreanske LG gi oss vesentlig tynnere, bærbare PC-er.

I en fersk pressemelding kunngjør nemlig selskapet at de skal starte masseproduksjonen av nye skjermpaneler med den såkalte «Advanced In-Cell Touch»-teknologien (AIT) for bærbare PC-er.

Bygger berøringssensoren inn i LCD-panelet

AIT er en løsning som innebærer at berøringssensoren er bygget inn i selve LCD-panelet, i stedet for at den legges som et ekstra lag over LCD-skjermen. Løsningen har blitt vanlig på litt påkostede mobiltelefoner, og ifølge LG kan man høvle bort både 25 prosent av panelets tykkelse og 35 prosent av vekten ved hjelp av teknologien.

PC-er med berøringsskjermer kan snart bli tynnere og lettere, takket være ny LG-teknologi. Foto: EDHAR/Shutterstock.com

På en 15,6-tommers laptop-skjerm med full HD-oppløsning skal dette tilsvare 1 millimeter tynnere skjerm og cirka 200 gram lavere vekt. I tillegg til denne fordelen skal teknologien også gi bedre og klarere bilde, siden man både reduserer skjermens lystap og reflekterende egenskaper.

Selve berøringsresponsen skal også være bedre enn på vanlige berøringsskjermer. AIT-teknologien ble for øvrig først introdusert på LGs mobiltelefoner, nærmere bestemt den seneste toppmodellen G4, og nå er løsningen for første gang også bygget inn i laptop-skjermer.

Vil komme på mange PC-modeller

AIT-panelene som LG nå starter masseproduksjon av skal i første omgang lages i størrelsene 14 og 15,6 tommer, men det forhandles også om å tilby andre størrelser senere. LG har inngått avtaler med en rekke av de store PC-produsentene om levering av skjermene, men uten at det foreligger spesifikke navn ennå.

Teknologien omfatter altså kun bærbare PC-er med berøringsskjermer, som riktignok ennå utgjør en minoritet av det totale laptop-salget, men som er ventet å øke kraftig de neste årene. I 2014 skal 10 prosent av bærbare PC-er ha hatt berøringsfunksjonalitet, men ifølge prognoser skal tallet visstnok doble seg neste år.

LG har også mye på gang på mobilfronten: Nå kommer «billigvarianten» av G4 til Norge »

(Via TechRadar)

Les også
Slik vil Microsoft gjøre berøringsskjermene mye bedre å bruke
Les også
Endelig kan du kjøpe OLED-TV med 4K-oppløsning i Norge
Les også
– Den mest allsidige bærbar-prosessoren noensinne
Les også
LG Watch Urbane: Slik er den første klokka med Android Wear 5.1
annonse