3,9 millioner brukere kan få avslørt sexlivet sitt på Internett

Gigantlekkasje hos voksendating-siden AdultFriendFinder.

Hadde du likt å få brettet ut de mest intime sidene av livet ditt på nettet? Sannsynligvis ikke. Det synes nok ikke de over 3,9 millioner brukerne på voksendatingsiden AdultFriendFinder.com noe særlig om heller, etter at tjenesten nylig ble utsatt for en gigantlekkasje.

Lekkasjen inkluderer store mengder personlig informasjon om tidligere og nåværende brukere, skriver Gizmodo.

Kunne lett ha unngått lekkasjen

Informasjonen inkluderer e-poster, brukernavn, fødselsdatoer, poststeder og IP-adresser, og i enkelte tilfeller er det også oppgitt om personen er homofil eller heterofil. Verst er det kanskje for de som har huket av for at de «...ser etter utenomekteskapelige affærer...». Informasjonen sirkulerer nå på det mørke nettet, og er høyst sannsynlig verdt enorme summer dersom den brukes til utpressing.

Kanskje de 3,9 millioner brukerne ikke burde ha registrert seg hos AdultFriendFinder allikevel? Foto: Skjermdump fra AdultFriendFinder

Også slettede kontoer er rammet, ifølge Channel 4. Det fikk blant annet en mann ved navn Shaun Harper merke, etter at e-posten hans nærmest rant over av søppelpost etter lekkasjen. Dette betyr at AdultFriendFinder.com åpenbart ikke sletter informasjonen om kundene sine når de slutter å bruke tjenesten.

Ifølge den samme kilden er det en hacker ved navn ROR[RG] som står bak sikkerhetsbruddet, men han publiserte ikke informasjonen med en gang han fikk tak i den. Ifølge Teksecurity forsøkte han nemlig å presse selskapet bak siden, FriendFiender Networks, for 100 000 dollar for ikke å publisere informasjonen.

Selskapet aksepterte tydeligvis ikke tilbudet. Det kan kanskje bety at hackeren heller vil forsøke å presse noen av brukerne for penger isteden.

Mindre lysskye tjenester har også vært utsatt for alvorlige sikkerhetsbrudd:
5 millioner Gmail-brukernavn og -passord ble lekket på Internet »

(Kilde: Gizmodo)

annonse