Nyhet

Over og ut for Microsoft Media Center

Nye krefter har tatt over i stua.

I et drøyt tiår har Microsoft kunnet tilby et mediesenter til Windows, men fra og med neste versjon er det slutt, over og finito. Det er nå offisielt at den kommende Windows 10 ikke vil ha noen integrert mediesenterapplikasjon.

– Vi kan bekrefte at på grunn av minkende bruk, vil Windows Media Center ikke bli en del av Windows 10, har Microsoft uttalt.

Det kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse, ettersom Microsofts medisenter heller ikke er inkludert i de vanlige versjonene av Windows 8 – der krever det en oppgradering til Windows 8.1 Pro Pack eller Windows 8.1 Media Center Pack.

Likevel er det jo litt vemodig å se noe som har vært med siden Windows XPs glansdager forsvinne.

TV-vennlig grensesnitt

For de uinnvidde kan vi fortelle at Windows Media Centers styrke var det såkalte «10-fots grensesnittet», som gjorde det mulig å bruke fjernkontroll eller mus og tastatur til å styre operativsystemet fra sofaen. Da ble det enkelt å få bilder, musikk og film rett på TV-en, en opplevelse som du i dag eksempelvis kan få med en Apple TV eller Raspberry Pi (Ekstra).

En fullblods PC med en mediesenterapplikasjon og et TV-kort eller to var dog en langt mer komplett løsning, men vanskeligere å sette opp. Så nå har altså PVR-en, strømmepinnene og de små mediesenterboksene i stor grad tatt over.

I tillegg finnes det en rekke gode tredjeparts mediesenterapplikasjoner for Windows – vi må i det minste nevne Kodi og Plex – så vi ser jo grunnen til at Microsoft ikke ønsker å bruke spesielt mye ressurser på en mediesenterdel som stadig færre bruker.

Du klarer deg altså fint uten Windows Media Center:
Slik blir den bærbare PC-en din et skikkelig mediesenter (Ekstra) >>>

(Kilde: Softpedia)

Les også
Ikke fått oppgraderingen? Last ned Windows 10 på egen hånd
Les også
Her er alle Windows 10-versjonene
Les også
Raspberry Pi kan være et supert mediesenter
Les også
Streacom FC5 OD: Dette kabinettet gir deg en lekker og lydløs PC
Les også
Apple TV (2012): Identisk utseende – tøffere innvendig
Les også
Vi har jailbreaket Apple TV
annonse