Til hovedinnhold

Dette er de mest solgte mobilene i oktober

Finner du din på listen?

Shutterstock

Det er store forskjeller på hvilke mobiltelefoner som selges hos operatørene og hos elektrokjedene. Det viser fersk statistikk fra NetCom og Elkjøp.

Mens NetComs bestselgerliste for oktober domineres av toppmodellene, er det også plass for til billige telefoner på Elkjøps bestselgerliste – som omfatter både nettbutikken elkjop.no og fysiske butikker.

iPhone 6 topper NetComs liste over de mest solgte telefonene i oktober, mens den er helt nede på en 7. plass hos Elkjøp.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

– Vår Topp 10-liste for solgte mobiltelefoner for oktober utmerker seg på flere måter, og det aller mest iøynefallende er selvsagt at Apple er inne på listen med hele fire modeller. Dette kommer selvsagt som et resultat av at iPhone 6 ble sluppet, og vi har også tidligere sett at de andre Apple-modellene selger bra idet det kommer en nykommer på banen, sier kommunikasjonssjef Øystein A. Schmidt til Tek.no.

Huawei tilbake på listen

I tillegg ser vi at Huawei igjen er inne på Topp 10 med to modeller, og dermed befester de den posisjonen de har greid å bygge opp i løpet av de siste månedene. Vi vet at den kinesiske aktøren har veldig mye spennende på plakaten fremover – det så vi blant annet under årets IFA-messe i Berlin – og det er meget interessant å se at Ola og Kari Nordmann nå for alvor begynner å få øynene opp for Huawei-modellene.

Videre er Sony inne på listen med begge sine nye Xperia Z3-modeller – både den større modellen og Compact – mens Samsung ikke dominerer Topp 10 i den grad de har gjort de siste månedene.

– Vi ser i tillegg at det denne gang ikke ble plass til noen av våre rimeligere basismodeller på Topp 10. Tidligere har både Samsung og Nokia hatt slike modeller inne på listen, sier Schmidt til Tek.no.

Øystein A. Schmidt, kommunikasjonssjef i Elkjøp.Foto: Joakim Mangen/Elkjøp

Apple fortsatt på topp hos NetCom

Etter én måneds salg kapret Apples nye modell iPhone 6 førsteplassen på listen over NetComs mest solgte smarttelefoner i oktober.

Topp ti-listen har mange endringer fra sist måned, der fem nykommere er kommet inn og kun tre produsenter er representert. Apple og Samsung har fire modeller hver på listen, mens Sony har to.

Her er listene fra NetCom og Elkjøp (forrige måneds plassering i parentes):

Klikk på produktnavnene for å leste testen av telefonen.

NetCom:

1. (3) Apple iPhone 6
2. (1) Apple iPhone 5S
3. (2) Samsung Galaxy S5
4. (ny) Apple iPhone 6 PLUS
5. (ny) Sony Xperia Z3
6. (ny) Sony Xperia Z3 COMPACT
7. (5) Samsung Galaxy S4 LTE+
8. (ny) Samsung Galaxy ALPHA
9. (6) Apple iPhone 5C
10. (ny) Samsung Galaxy NOTE 4

Elkjøp:

1. Apple iPhone 4
2. Apple iPhone 5
3. Sony Xperia Z3 Compact
4. Apple iPhone 5S
5. Samsung Galaxy S5
6. Sony Xperia Z3
7. Apple iPhone 6
8. Huawei Ascend G630
9. Huawei Ascend Y530
10. Samsung Galaxy S4

Prisguide.no finner du ut hvem som selger telefonene billigst, og kan også sette opp varsling slik at du får beskjed når telefonene faller i pris.

(Kilder: Salgstall fra NetCom og Elkjøp)

annonse