Til hovedinnhold

Apple Watch er fremdeles overlegen på smartklokke-markedet

Og nå skal snart produksjonen av oppfølgeren starte.

Niklas Plikk, Tek.no

Selv om Apple selv har vært ytterst sparsomme med salgsopplysninger omkring sin smartklokke Apple Watch, har vi tidligere fått tydelige indikasjoner på at klokken gjør det meget bra på markedet. Nå foreligger det nye opplysninger som tyder på at Apple Watch blir vanskelig å utfordre.

Et markedsforskningsselskap ved navn Juniper har nemlig beregnet at Apple Watch sitter på over halvparten av det globale smartklokkemarkedet, nærmere bestemt 52 prosent.

Kun 10 prosent for Android Wear

Smartklokker basert på Googles Android Wear-plattform har til sammenligning kun 10 prosent av det globale markedet, ifølge Juniper.Med tanke på at Apple Watch kun har vært på markedet siden april i fjor, er det dermed ingen tvil som at klokken har vært en stor suksess.

Android Wear-klokkene, som her avbildede LG Watch Urbane, gjør det betydelig dårligere enn Apple Watch.
Espen Irwing Swang, Tek.no

Selskapets forskning konkluderte også med at økosystemet for smartklokker generelt er i sterk vekst, men at markedet, med unntak av Apple Watch, hovedsakelig drives av rimelige modeller på grunn av at det ennå ikke finnes viktige nok bruksområder for klokkene.

Samtidig med at Apple Watch tilsynelatende gjør det meget bra, ser det nå også ut til at oppfølgeren snart kan være på vei. Blant andre MacRumors melder nemlig at produksjonen av Apple Watch 2 kan starte så tidlig som i slutten av denne måneden.

Trolig samme design

Opplysningene stammer fra kinesiske medier, men er altså ikke blitt offisielt bekreftet av Apple selv. Dermed er også lite kjent om den nye modellen, men ifølge tidligere rykter vil den blant annet by på smalere klokkehus, Facetime-kamera og oppgradert Wi-Fi-brikke.

I fjor dukket det opp rykter om at Apple Watch 2 ville få et tynnere OLED-panel som trolig skal gi rom for større batteri, og en skjerm med bedre synlighet utendørs. Eller skal selve designet visstnok være mer eller mindre identisk.

Lurer du på om du skal kjøpe Apple Watch? Vi har tidligere tatt en nærmere titt på smartklokken »

annonse