Tek.no

Nyhet

LG G5 kan skjule seg inni denne boksen

Mange av detaljene stemmer svært godt med en tidligere lekkasje.

Droid Life/Tek.no, montasje
25 Jan 2016 14:30
annonse

Det begynner å bli flust med lekkede mobiler om dagen, og sist ut er LGs kommende toppmodell, LG G5. Ifølge PhoneArena ble flere bilder av telefonen nylig lekket av en ikke navngitt kilde til siden Droid Life, og det vi kan skimte stemmer svært godt overens med en tidligere lekkasje.

Det vi nesten må anta er G5 er pakket inn i et plastdeksel som i stor grad skjuler telefonens utseende, men ikke godt nok til at den er helt ugjenkjennelig.

Fra de lekkede plantegningene vi har sett tidligere kan vi nemlig gjenkjenne flere trekk ved modellen som nå vises på de nye bildene. Det som kanskje først og fremst vekker oppmerksomhet, er den svært karakteristiske plasseringen av av/på-knappen på baksiden. Volumknappene er imidlertid flyttet til siden, men over knappen bak er det blitt plassert en ny, markant «rad».

Denne raden inneholder det som unektelig ser ut som en blits i midten og to kameraer på høyre og venstre side – ikke vanlig kost, selv i toppmodellverdenen. Ifølge Droid Life skal hovedkameraet være på 16 megapiksler, mens det andre stiller med 8 megapiksler. Hva to kameraer skal brukes til vites ikke, men tidligere har blant annet HTC brukt to kameraer på One M8 for å samle dybdedata og gi deg mulighet til å lage kule effekter på bildet i ettertid.

Bryter med flere tradisjoner

Disse plantegningene har tidligere blitt lekket, og skal vise LG G5 i all sin prakt.

Mer
Tech.walla

Uansett virker det som om G5 blir en svært spesiell telefon, som også bryter med flere årelange tradisjoner fra LG. For det første vil volumknappene som nevnt bli flyttet fra baksiden til siden av telefonen, noe mange sannsynligvis vil sette pris på ettersom dette er langt vanligere. Videre ser det også ut til at dette blir en såkalt unibody-telefon, og at alt av utvendig plast er renset vekk og erstattet med glass og metall. Dermed vil ikke bakdekselet bli avtagbart, men som et annet ryktebilde viser kan det hende at batteriet blir utbyttbart allikevel – via bunnen:

Denne konseptskissen viser hvordan batteriet på G5 skal kunne tas ut.

Mer
Matt Kim/CNET

Videre kan vi se et par andre interessante ting utifra de lekkede bildene, som for eksempel at G5 vil bli utstyrt med den moderne USB Type-C-standarden. Den får også høyttalere i bunnen, og minnekort- og SIM-luke på høyre side. Volumknappene sitter høyt oppe på venstre side, og foran på telefonen er det – som før – ingen knapper. Vi får ikke se noen bilder av toppen av enheten, men må nesten gå ut i fra at det ikke blir stort mer spennende å se der enn en hodetelefoninngang og eventuelt en IR-sender.

annonse

Se for øvrig bildekarusellen nederst for alle bildene!

Fikk du med deg denne?
Alt vi vet om LGs kommende toppmodell »

(Kilde: PhoneArena)

Les også
LG skal lansere to flaggskip-mobiler i år
annonse

Les også