Til hovedinnhold

DJI vil gjøre det mer fristende å fly som en villmann

Tilbyr forsikringer som dekker krasj og uhell.

Kameradroner blir stadig mer populære redskaper for ambisiøse hobbyfotografer, men helt risikofritt er det jo ikke å sende en elektronisk maskin høyt opp i luften. For å gi dronebrukere mer sinnsro har hovedaktøren DJI nå kommet med et nytt tilbud.

Selskapet har nemlig begynt å selge sine egne «forsikringer» mot krasj og ødeleggelser av dronene, via et konsept kalt «DJI Care».

Gjelder alle modellene

Forsikringene kan enten kjøpes for seks måneder eller ett år av gangen, og dekker skader på selve dronen, kameraet eller gimbalen som måtte oppstå som et resultat av menneskelig svikt - for eksempel at man krasjer dronen.

Tilbudet dekker modellene Phantom 3 Standard, Phantom 3 4K, Phantom 3 Advanced, Phantom 3 Professional og Inspire 1, hvorav sistnevnte naturlig nok blir den dyreste å forsikre.

Inspire One blir naturlig nok den dyreste å forsikre.

Forsikringen til Inspire One vil koste 500 dollar for seks måneder, og 700 dollar for ett år, som tilsvarer cirka 4300 kroner og 6000 kroner. Maksimal dekningssum er da 3000 dollar, omtrent 26 000 kroner.

Kommer til Europa først

For den billigste DJI-modellen, Phantom 3 Standard, koster det 100 dollar for seks måneder og 130 dollar for ett år, med en dekningssum på opptil 500 dollar. I norske kroner tilsvarer disse beløpene 860, 1100 og 4300 kroner. Akkurat hva prisene blir her til lands er imidlertid uvisst.

Ifølge DJI skal den nye ordningen først rulles ut i utvalgte deler av Europa, men det er ikke klart om Norge er inkludert. Flere land skal imidlertid omfattes etter hvert, så tilbudet blir nok uansett tilgjengelig her før eller siden. Les mer hos DJI.

Hva med en drone du selv kan sitte i? Denne gjør det mulig »

(Via Engadget)

annonse