Til hovedinnhold

Edward Snowden har laget et mobildeksel som skal beskytte deg mot snoking

Den kjente varsleren gjør et fremstøt på maskinvarefronten.

Edward Snowden/Andrew Huang

For en tid tilbake dominerte Edward Snowden nyhetsbildet nesten daglig, men nå er det stund siden vi har hørt noe til ham. Nå har den verdenskjente NSA-varsleren imidlertid kommet i søkelyset igjen – som «maskinvareprodusent».

Som Wired melder har Snowden nemlig designet et eget mobildeksel med den spesielle egenskapen at den skal gjøre mobilen trygg for uønsket snoking fra utsiden.

Laget med hacker

Det dreier seg riktignok ikke om et ferdig produkt, men kun et design foreløpig. Dekselet er laget i samarbeid med den kjente hackeren Andrew Huang, som også tidligere har jobbet med maskinvare-produkter.

Slik ser dekselet ut i fullfigur. Hvorvidt det faktisk vil bli laget er ennå uvisst.
Edward Snowden/Andrew Huang

Dekselet er laget for iPhone 6 og kobles til mobilen med små kabler som festes til SIM-kortkontakten, mens selve SIM-kortet flyttes til dekselet. Disse kablene skal være i stand til å lese de elektriske signalene til antennene som brukes av radiosenderne i mobilen.

Gjennom å identifisere disse signalene skal telefonen deretter kunne advare brukeren med meldinger eller alarm dersom mobilens sendere er aktive når de egentlig skulle vært slått av. Andrew Huang forklarte overfor Wired at det blant annet finnes smart, ondsinnet programvare som får mobilen til å se ut som den er slått av, mens den i realiteten fremdeles lekker radiosignaler.

Skal fungere

Samtidig mener Huang at heller ikke andre løsninger for å blokkere radiosignaler nødvendigvis er idiotsikre. Det nye dekselet skal altså løse disse problemene. Når vi eventuelt vil få se konseptet som et fysisk produkt er ennå høyst uvisst, da ikke engang prototypen er laget ennå.

I hvilken grad løsningen er relevant for vanlige forbrukere kan nok kanskje også diskuteres. Snowden og Huang skal uansett ha testet selve teknologien bak idéen, som visstnok skal fungere. De to har for øvrig forfattet et eget dokument hvor konseptet beskrives i større detalj.

Det finnes mange trusler for mobileiere: Nå har det kommet ny Android-skadevare med utspekulerte egenskaper »

(Via The Inquirer)

annonse