Til hovedinnhold

Finn ny bolig med GPS

Har du noe å selge, eller er på utkikk etter noe å kjøpe, kan det godt være du bruker FINN.no. Norges største markedsplass omfatter både eiendom, bil, reise, tjenester, flybilletter, stilling, torget og mer, og har blitt umåtelig populært blant det norske folk siden tjenesten ble lansert for ti år siden.

Men i disse dager blir stadig flere internett-tjenester tilgjengelig også på mobilen. Og nettopp Finn.no er en tjeneste som har stort potensial for videreutvikling på mobile enheter. Til nå har imidlertid mobilutgaven hatt begrenset funksjonalitet, men det er i ferd med å endre seg.

Skulle vært klar i februar
Mobilportalen m.finn.no skulle etter planen vært klar med både avansert og lokasjonsbasert søk for to måneder siden, ifølge informasjon på selve mobilsiden. Per i dag har du riktignok mulighet til å søke på bolig, bil og torget, men søkemulighetene er begrensede. Du kan sortere treffene etter område, samt pris, ”beste treff” eller nyeste annonse, og det gjør det i alle fall mulig å bruke tjenesten som den er allerede nå. Finn.no har imidlertid satt som mål å gi deg som bruker mulighet til å søke på annonser i nærheten av der du befinner deg (via GPS eller triangulering), utføre avanserte søk, og en ”min side”-funksjon der du blant annet kan lagre dine søk.

Hva gjenstår for at m.finn.no skal være klar til offisiell lansering?

- Vi har ikke satt noen offisiell lanseringsdato. m.finn.no kan allerede nå brukes til annonsesøk, og vi kommer til å jobbe fortløpende med å utvikle tjenesten, sier produktutvikler Eivind Throndsen i FINN labs til Mobilen.no.

- Å få satt opp en intern infrastruktur for mobilløsningen er tidkrevende, slik at vi er nødt til å være fleksible med henhold til lanseringstidspunkter. Vi jobber imidlertid fortsatt med å utvikle dette, slik at nye løsninger etter hvert vil være tilgjengelig for brukerne, sier han videre.

iPad og nettbrett
Et produkt som trolig vil bli et nokså vanlig syn i norske hjem de kommende årene er såkalte nettbrett. Apple har naturligvis klart å hause opp sin iPad og gjort denne kjent for folk flest, men det kommer også tilsvarende nettbrett fra andre produsenter på markedet. Her får du mye av de samme basisfunksjonene som på en PC, og disse er blant annet godt egnet til surfing på internett.

- Vi lever i veldig spennende tider nå. Både iPhone og spesielt iPad og etterligninger er i ferd med å ytterligere viske ut grensene mellom bærbare datamaskiner og øvrige mobile enheter, sier Throndsen.

Tøff konkurranse
I forrige uke lanserte DnB NOR Eiendom en spennende iPhone-app for boligsøk. Her var blant annet lokasjonsbaserte søk inkludert, noe FINN.no har snakket om i lengre tid. Dette kan tolkes som at øvrige aktører er klar til å gi FINN.no enda tøffere konkurranse på mobile enheter. Ettersom FINN.no også har et bredere spekter av salgsobjekter og tjenester, kan det være krevende å tilrettelegge for alt sammen på en mobilutgave.

Øker presset på FINN.no nå som DnB NOR Eiendom har ”kuppet” lokasjonsbasert boligsøk på mobilen?

- Det er interessant å se hva andre i samme marked gjør. Samtidig tror vi at det er viktig at de løsningene som lanseres er brukervennlige og gode. Vi ønsker å bruke tid på å eksperimentere og teste, slik at løsningene våre blir best mulig, svarer Throndsen.

Ulikt brukermønster
Det er nok en klok vurdering, fordi vi ikke nødvendigvis bruker mobilutgaver på nøyaktig samme vis som på en PC. Mobilen har vi med oss overalt, og dermed er det større sjanse for blant annet å gjøre kjappe søk mens vi sitter på bussen, før vi sovner, eller når det er reklame på TV – gjerne etter noe veldig spesifikt. Foran PC-skjermen er det desto større sjanse for å bli sittende i timevis og tråle gjennom annonser av ymse slag.

- Vi ser at på mobilen er Torget mest brukt, mens det på www.finn.no er bil. Vi ser også at jobb brukes forholdsvis mer blant mobilbrukerne enn nettbrukerne. Interessant er det også at brukstoppene våre er litt annerledes enn på vanlig nett: Vi ser faktisk mest trafikk sent på kvelden, pluss en liten topp under Barne-TV, avslutter Throndsen.

Mer om
annonse