Tek.no

Nyhet

Trigcom utsetter trigWorld-utrulling

Espen Irwing Swang
3 Des 2010 15:28

Onsdag lanserte den norske BlackBerry-operatøren Trigcom en norsk applikasjonstjeneste for BlackBerry-mobiler. Etter at Mobilen.no testet og slaktet tjenesten, blir utrullingen nå holdt tilbake.
– Vi vil avvente med å gi våre brukere tilgang, da produktet tydeligvis ikke har den kvaliteten og innholdet det må ha, skriver Trigcom i en e-post.
Trigcoms tjeneste trigWorld for nedlasting av innhold til mobilen, fikk temmelig hard medfart i vår omtale. Applikasjonsbutikken manglet innhold, lenker var feiladresser, og mye av innholdet kunne ikke beskrives som annet enn søppel.
 
"Dette, og de femten andre klippene vi kan kjøpe til 15 kroner stykket, er intet mindre enn musikkvideoer med popstjerner fra Uganda ..."

Ikke representativt
Svein Ingebretsen i Modus Communications sier mye av innholdet ikke er representativt for det som skal ligge i tjenesten når alt er klart. Han medgir at lanseringen nok kom litt for tidlig. Det er den tekniske plattformen som er klar, mens det ennå gjenstår en del arbeid med å få alt innholdet på plass. Blant annet skal musikkvideoene fra Uganda byttes ut. Disse ble benyttet for uttesting under utviklingen av tjenesten, og skal erstattes med videoklipp fra langt mer kjente innholdsleverandører.
Lenken til Facebook-applikasjonen er nå byttet ut så du kommer direkte til nedlastingen, og det jobbes for å få på plass en rekke nye applikasjoner.

Endrer funksjoner

Etter det vi får opplyst vil det også bli mulig å vende brukergrensesnittet så det tilpasses visning på vertikal skjerm. Det vil gjøre tjenesten med brukervennlig på BlackBerrys nyeste modell Torch 9800, som var den vi brukte under testen. Menyene skal også gjøres mer fingervennlige ved at knappene blir større på modeller med touch-skjerm.
Vi venter i spenning på relanseringen, og kommer tilbake med en oppdatering så snart lanseringsdatoen er klar. BlackBerrys egen App World er fremdeles ikke tilgjengelig i Norge, og slik det ser ut i dag vil den ikke bli klar på denne siden av jul. Et alternativ vil derfor være kjærkomment.
Her er testen som fikk Trigcom til å snu.

Les også
Nå er trigWorld åpnet
Les også
Bruk denne og spar tusener i utlandet
Les også
App World åpnes i Norge
annonse

Les også