Tek.no

Nyhet

Følg Premier League overalt

29 Jan 2011 05:38Først publisert 19 Aug 2009 18:00
annonse

Nordmenn har vært gale etter engelsk fotball i et nesten et halvt århundre, og mange norske fotballfans følger sine engelske favorittlag langt tettere enn eventuelle norske lag de måtte heie litt på. Det ser vi eksempelvis på treningskampene Liverpool FC har hatt i Oslo de senere årene, hvor nordmenn ikledd Liverpool-trøye møter opp i hopetall, eller interessen rundt engelske lag som har hatt suksessrike norske spillere i klubben – først og fremst Manchester United Football Club. Hver sesong reiser tusenvis av nordmenn på Uniteds’ hjemme- og bortekamper (og reservelagskamper), samtidig som andre norske fans følger ihuga med Chelsea, Arsenal, Tottenham eller øvrige engelske klubber i toppen. Det finnes for øvrig nordmenn som følger med de engelske lagene som havner langt nede på tabellen hver sesong – eller som spiller i lavere engelske divisjoner – også.

Men hvis du ikke har tid eller penger til å reise over Nordsjøen hver helg – og midtuke – og heller ikke får sett kampene du vil se på TV, kan du i det minste følge med når som helst – og nesten hvor som helst – på mobilen. Du har også tilgang på rykende ferske nyheter om ditt favorittlag på WAP.

Dyrt å være fotballinteressert
De som klager – eller klagde – over at ”det er for mye fotball på TV”, har til en viss grad fått viljen sin. I alle fall når det gjelder engelsk fotball. Du må nemlig abonnere på en rekke kanaler for å få med deg alt, og det vises så godt som aldri et Premier League-lag i aksjon på NRK eller TV2, for å si det sånn. Ønsker du å følge med på engelsk fotball må du abonnere på Canal+ Sport for Premier League og Carling Cup, og Viasat Sport, SportN og Viasat4 for full dekning av Champions League, FA Cup, samt eventuelle treningskamper. Det koster med andre ord fort en del hundrelapper per måned å få med seg all engelsk toppfotball.

Enten du abonnerer på alle, ingen, eller noen av fotballkanalene kan du likevel ha behov for å følge kampene på mobilen eller på PC, eller holde interessen ved like ved å lese fotballnyheter på samme vis.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Premier League på mobilen
I forbindelse med Tippeliga-starten lagde TV2 Sporten en glimrende fotballportal de kaller Alt om fotball, som også er svært godt tilpasset visning på en mobilskjerm. Her får du LIVE-oppdatering for alle Premier League-kamper, så dersom du typisk nok har blitt invitert i barnedåp, bryllup, familiemiddag eller andre ufravikelige forpliktelser, på samme dag som favorittlaget ditt møter erkerivalen, kan det være en slags trøst å kunne sjekke resultatet ved anledning, i hvert fall. Dessverre har TV2 ennå ikke klart å lage en enkel WAP-adresse (hvorfor ikke m.altomfotball.no, wap.altomfotball.no eller noe lignende?), så dersom du også liker denne siden, vil jeg anbefale at du lagrer den som et bokmerke på mobilen.

annonse

Dessuten har de fleste store, norske nettavisene god dekning av engelsk fotball – både LIVE og nyheter – som er tilgjengelig i spesialtilpasset format for mobilen. Videre finnes en rekke gode utenlandske fotballnettsider som også har mobiltilpasset innhold. Her er noen anbefalte WAP/mobiltilpassede sider for engelsk fotball:

- Alt om fotball: http://wapb.tv2.no/sport/fd.do (http://wap.tv2sport.no)

- TV2 Sporten: http://mobil.tv2.no/mobile/sporten/fotball

- VG Nett Sport: http://mobil.vg.no/fotball.pml (http://wap.vg.no ->Fotball)

- Nettavisen: http://wap.nettavisen.no -> Sport -> Fotball

annonse

- Dagbladet: http://m.db.no/fotball (eksemplarisk WAP-adresse!)

- Aftenposten: http://m.aftenposten.no/fotball.htm

- NRK Sport: http://m.nrk.no/sport ->fotballnyheter.

- ESPN Soccernet: http://m.soccernet.com

- Premier League: http://mobile.premierleague.com (offisiell side)

- Fantasy Football: http://wap.fantasy.premierleague.com (endre på laget, sjekke resultater etc.)

I kveld spilles for øvrig kampene Burnley – Manchester United (20.45), Birmingham – Portsmouth (20.45), Liverpool – Stoke (21.00) og Hull – Tottenham (21.00).

Har du flere gode tips om mobiltilpassede fotballsider? Skriv i kommentarfeltet nedenfor.

Les også
Slik velger du fotball-TV
Les også
Kom i gang med mobilsurfing
Les også
Canal+ tar til motmæle
Les også
Horribel pris på nettfotball
Les også
Mer fotball i HD
Les også
Lyntest: TV 2 Sporten på iPhone
Les også
- Se på fotball
Les også
Her ser du Tippeligaen billigst
Les også
Tippeligascoringene på mobilen
Les også
Full fotballkrig
annonse

Les også