Bli kvitt Facebook-maset

Det skal innrømmes at undertegnede ikke er av de aller ivrigste Facebook-brukerne, men det hender jo at jeg tar en kjapp tur innom i lunsjen. Det mest interessante er gjerne å ta en kikk på Nyhetsoppdateringene - du vet den listen over hva slags spennede ting dine venner driver med - men denne samlesiden for alskens statusoppdateringer har også et stort problem.
For mange Facebook-venner er jo bare venner i ordets bredeste forstand, og mer å betrakte som bekjente (og av og til ikke engang det). I likhet med resten av menneskeheten driver noen av dem med ting du verken vil vedkjenne deg eller er interessert i, og dette har en tendens til å ødelegge for en ellers fin liste over statusoppdateringer.
For min del er såkalt "sosial gaming" et av de store irritasjonsmomentene. Meldinger om noens fremganger i Farmville og Mafia Wars dukker opp som paddehatter rundt lunsjtider og er på høy listen over ting jeg helst vil bli kvitt. Ikke bare fordi det strengt tatt ikke interesserer meg, men fordi det omtrent kan drukne ut alt annet. For ikke å glemme at det finnes personligheter som tilsynelatende oppdaterer sin status (med absolutt intet av substans) oftere enn undertegnede klarer å trykke på F5-tasten.
Enkelt å bruke Skjul-knappen
Hver eneste post i listen over Nyhetsoppdateringer har en Skjul-knapp. Denne er faktisk egentlig nettopp skult, men kommer fram når du tar muspekeren over den gjeldende posten.

Skjul-knappen kan brukes til å effektivt blokkere applikasjoner fra å vises på din side over Nyhetsoppdateringer, herunder ekle ting som Mafia Wars og mye annet.

Men som du ser av skjermbildet over kan denne knappen også brukes til å fjerne oppdateringer folk (eller sider) du ikke vil vite spesielt mye av, men av en eller annen grunn ikke vil slette - som gamle skolekamerater, sjefer eller kjærester.

Om du av en eller annen grunn vil ha Mafia Wars eller en annen landeplage tilbake på lista di kan de være kjekt å vite at du får opp en "rediger valg"-lenke når du fjerner noen. Her gis du en muliget til å ta en person, side eller applikasjon inn i varmen igjen.

Les også
- Jeg eier 84% av Facebook
Les også
Private Facebook-samtaler lekket
Mer om
annonse