Til hovedinnhold
NyhetEr dette "den ultimate skjermen"?

Slik blir LGs første OLED-TV

Endelig letter det koreanske selskapet på sløret.

Niklas Plikk

Allerede på CES-messen i januar fikk vi tatt en titt på LGs første OLED-TV, men på den tiden visste vi lite om når TV-en egentlig ville komme.

Nå har selskapet vist frem TV-en for utvalgte journalister på en pressevisning i Monaco, og røpet litt flere detaljer om pris og lansering.

Syltynn og lekker

OLED-TV-en med modellnummeret 55EM9600 har en skjerm på 55 tommer, og takket være en bakplate laget av karbonfiber har LG klart å skrape ned tykkelsen til bare 4 millimeter. Men det spennende med den nye TV-en er selvfølgelig skjermpanelet, som benytter seg av det de fleste anser som framtidens skjermteknologi, kalt OLED. I dag er de fleste TV-er som blir solgt LCD-paneler med LED-belysning, men med OLED-TV-er trenger man ikke bakbelysning i det hele tatt. Hver piksel generer sitt eget lys, noe som fører til både lavere strømforbruk og mindre varmeutvikling.

Selv om 55EM9600-en bare er 4 millimeter tykk, har den en fot som er litt tykkere, hvor de aller fleste kontaktene kan kobles til. I tillegg er det tre USB-utganger på siden av skjermen for å dele ting som bilder og filmer via minnepinner eller eksterne harddisker.

Kan komme snart

Pris og tilgjengelighet fortsetter å forbli et lite mysterium. I januar antok LG at prisen ville ligge på mellom 65 og 70 000 kroner, og ifølge Engadget er den nyeste oppdaterte prisen på 8000 euro, altså 60 000 norske kroner. Om dette er med eller uten moms er ikke sikkert, men vi kan nok trygt regne med at prisen vil gå opp før TV-en kommer til Norden.

Lanseringsdatoen er fortsatt satt til "andre halvdel av 2012", og en julilansering har blitt avkreftet. En august-lansering er nok ikke helt utenkelig.

TV-guruen vår Ole Henrik er allerede på plass i Monaco, og vil komme med mer oppdatert informasjon så fort han får skyndet seg tilbake til hotellet for å rapportere om avsløringene der nede.

(Kilde: Pressemelding)

annonse