Tek.no

Nyhet

iPhone 5 kan gi dyrere SSD-er

Lanseringen av iPhone 5 og andre smarttelefoner har ført til underskudd på NAND.

Rolf B Wegner
20 Sept 2012 13:11

Alt er ikke bare fryd og gammen med alle smarttelefonene som invaderer markedet. Problemet er nemlig at innmaten i en smarttelefon blant annet består av komponenter som også er i bruk andre steder i industrien.

Fulle ordrebøker

En av disse komponentene er NAND-flash. NAND-flash er igjen en særdeles viktig del av SSD-er. Alle smarttelefonene som da er lansert i det siste trenger NAND-minne og det fører til et trøkk på markedet.

De ulike telefonprodusentene forventer nemlig et solid salg, kanskje spesielt Apple. Dermed er det mange telefoner som må produseres. At markedet er presset kommer også tydelig frem fra ferske tall fra iSuppli, som viser at andelen minnebrikker til smarttelefoner og nettbrett virkelig har økt gjennom året.

Nå har Apple strengt tatt flyttet mye av ordremengden sin bort fra Samsung og over på de andre, slik at disse har lovet bort det de har av kapasitet. Samsung har sine egne modeller å bruke brikkene på samtidig som de også leverer noe til Apple.

Som vanlig er det atter andre aktører som har fanget opp dette, og deretter begynt med hamstring til eget bruk. Resultatet blir som det alltid blir, en prisøkning.

Kan gi dyrere SSD-er

Det spennende blir om denne prisøkningen gjør at sluttprisen på andre produkter, slikt som SSD-er, vil gå opp eller ikke. Prisene på SSD-er har falt i bakken i løpet av det siste året.

Den harde kjernen av minneprodusenter, Samsung Electronics, Toshiba, SanDisk og SK Hynix, ser for seg en prisøkning på minnebrikkenivå på rundt 10 til 15 prosent innen november.

Hva tror du? Vil prisene på SSD stige frem mot jul, blir de værende, eller vil de kanskje falle? Diskuter gjerne i forumet.

Sjekk også SSD-er i prisguiden.

(Kilde: Digitimes)

Les også
OCZ' toppsjef og grunnlegger går på dagen
Les også
Superminnet kan bli billigere
Les også
– Hybriddisker er fremtiden
annonse