Tek.no

Nyhet

iPhone 5 kan komme i september

20 Apr 2011 14:00

Ryktene har svirret frem og tilbake når det gjelder den neste Apple iPhone, men nå virker det klart at den ikke kommer i salg til sommeren. Ifølge Reuters vil produksjonen starte i juli, og så kommer de første eksemplarene i salg i september. Dette har blitt antydet tidligere, men nyhetsbyrået hevder å ha tre solide (dog anonyme) kilder på at dette stemmer.

De samme kildene sa imidlertid at den nye iPhone ville få en kraftigere prosessor, noe som etter alt å dømme er snakk om den samme vi finner i iPad 2 - altså A5. Videre hevdet kildene at formfaktoren ville bli ganske lik som iPhone 4, og dermed spøker det for en større skjerm.

Analytiker Ming-Chi Kuo i Concorde Securities fortalte også tidligere denne uken til Apple Insider at den kommende Apple-mobilen først ville være i salg i september. Han har gått produksjonslinjen i sømmene og hevder at iPhone 5 (hvis det blir navnet) får nevnte A5-prosessor, samt et 8-megapikselkamera og forbedret antenne-design.

Flere andre analytikere virker også overbevist om at iPhone 5 ikke kommer i salg før i september. Det vil i så fall bli første gang siden Apple lanserte den originale iPhone i 2008 at en ny versjon ikke dukker opp i juni.

Les også:
iPhone 5: Slik blir den ifølge ryktene

(Kilder: Reuters, Apple Insider)

Les også
Nå vil folk ha Android-telefon
Les også
Nå er hvit iPhone 4 i norske butikker
Les også
Er dette iPhone 5?
Les også
– Samsung kopierer iPhone og iPad
Les også
Se 3D på iPad og iPhone
Les også
iPhone 5 kan få toppkamera
annonse

Les også