Tek.no

Nyhet

Hevder iPhone 12 vil komme uten både lader og ørepropper

Ifølge flere analytikere blir det kun selve telefonen og ladekabelen som blir å finne i eska til iPhone 12-serien senere i år.  Både ørepropper og ladekloss forsvinner.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Stein Jarle Olsen
29 Juni 2020 07:51

iPhone 12 vil komme uten ladeklossen du plugger i veggen, hevder den velkjente analytikeren Ming-Chi Kuo. Det skriver Macrumors. Spådommen er den samme som analytikere i Barclays gjorde nylig.

Selve ladekabelen vil fortsatt følge med, men det vil altså ikke den delen som brukes til å koble telefonen til stikkontakten, ifølge analytikerne. Kuo gjentar også spådommen om at Apple kommer til å droppe sine sedvanlige EarPods-ørepropper sammen med iPhone 12.

Samme pris som i dag

Endringen skal blant annet skyldes at 5G gjør produksjonen av iPhone 12 betydelig dyrere for Apple, og det å droppe tilleggsutstyret er en måte å holde kostnadene nede på.

Kuo tror også at Apple vil holde prisene på samme nivå som for dagens iPhone-portefølje, og man trenger neppe være spåmann for å anta at Apple kommer til å skryte av egen miljøpolitikk når de dropper ekstrautstyret.

Det er altså denne som forsvinner - både fra eska og fra produksjon, ifølge Kuo.
Apple

Apple har lenge fått kritikk for at de kun leverer en treig 5 watts-lader sammen med iPhone, til tross for at telefonene kan lade med inntil 18 watt. En slik «hurtiglader» har (med unntak av årets iPhone 11 Pro) vært dyrt ekstrautstyr, og mange av konkurrentene har også levert til dels betydelig raskere ladere sammen med telefonene sine.

Ny og raskere lader

Ifølge Kuo kommer Apple til å lansere en ny lader på 20 watt, som vel kanskje også kan tyde på at årets iPhone-utgave kommer til å kunne lade bittelitt raskere enn tidligere. Den nye laderen skal ha samme formfaktor som tidligere, og analytikeren hevder også at Apple vil slutte å produsere både 5- og 18-watts-laderne samtidig.

Kuo tror også at laderen blir droppet fra iPhone SE senere i år, men at iPad, iPad Air og iPad mini fortsatt vil leveres med lader.

annonse

Les også